KARALAR’IN HAVAALANI AÇIKLAMASINA KATILIN!

Yaşam ne zaman yorucudur biliyor musunuz? Dedikleriniz suya yazılan yazı, ya da boşluğa söylenen söz gibi olur ya; bir yandan konuyu anlatamadığınızı sanır, bir yandan da sizi anlamak için hiç kimsenin çaba harcamadığına tanık olursunuz ya; bu durum çok yorucu oluyor

Yaşam ne zaman yorucudur biliyor musunuz? Dedikleriniz suya yazılan yazı, ya da boşluğa söylenen söz gibi olur ya; bir yandan konuyu anlatamadığınızı sanır, bir yandan da sizi anlamak için hiç kimsenin çaba harcamadığına tanık olursunuz ya; bu durum çok yorucu oluyor! Günlerdir burada Şakirpaşa Hava Limanı’nın neden “kapatılmaması” gerektiğini birçok gerekçeleriyle ele almaya çalıştım! Özellikle de “iktidara” yakın, “isimleri” herkesçe bilinenlere bu denli umursamaz olmamalarını, bundan Adanalının çok zarar göreceğini, üstelik geçmişte “onu söyleyenler yalancı, Adana Hava Limanı konusunda Adanalı ne istiyorsa öyle olacak” sözü de apaçık ortada dururken…

Yok, “ses” yok! Salt “İktidara” yakın isimler mi? Koltukları “pamuk ipliğiyle iktidara” bağlı kimi odalar, dernekler, “adını” demokrat kitle örgütü olarak duyuranlardan da bir ses yok! Masa başından dünyayı kurtarmaya çalışanlar, yanlarına üç/ beş kişiyi alarak yurdun bir başka köşesinde gerçekleşen doğa/ kirlenen çevre/ şiddet konularını “çığlığa” dönüştürenler he an için gereksinecekleri, yaşamlarının bir parçası niteliğindeki Şakirpaşa Hava Limanı’nın “kapanma” konusunu izlemeyi yeğliyor!

***

İki gün önce, oğlumu almak için havaalanına gitmiştim. Daha kapanmadan o denli sessizdi ki…Bilirsiniz, “yolcu dönüş” bölgesinde, yolun kıyında aracınızla bekleyemezdiniz yoğunluktan! Polisler, art arda gelirler “beklemeyelim” anonsunu yaparlar, uzun süre “dörtlü park” lambası yanan araçların plakasını okuyarak uyarırlardı! Araç sahiplerinin kimi elleriyle “yolcu” beklediklerini, kimi polisin yanına vararak durumlarını anlattıklarına tanık olurduk! Benden başka iki araç daha vardı; hepsi o!

Üçe/ dört boyutundaki büfeyi de bilirsiniz… Biraz söyleşme olanağı buldum kendisiyle, bir de benim gibi yolcu bekleyen biriyle… “Bugün gibi olmayacak yeni yer” dediler! Büfe kira fiyatlarının çokluğundan, kendisinin oraya gitme olanağının olmadığından söz etti! Bundan sonra ne yapacağı konusunda da, “ucu açık, bir şeyler yapmaya çalışacağız, burası artık bitti” dedi! Bir şeyin daha altını çizdi: yeni hava limanının “uçuk kiralar” nedeniyle, ürün satış fiyatlarının “burası gibi” olmayacağını, örneğin burada olduğu gibi on liraya değil, elli liraya bile “su” bulunamayacağını, yolcuların “hiçbir” seçeneğinin olmayacağını, taksi bedelini birçok yolcunun karşılamasının olanaksızlığını vurguladı! Her yanın kımıl kımıl olduğu günleri anımsayıp da, bunları duyunca “yorgun” olma haydi!

***

Yazgıcı olmayın, ataların “çıkmayan canda umut var” sözünü de yabana atmayın! Gerek Adanalılar, gerekse Adana’nın demokratik kitle örgütleri, odaları, siyasi partilerin Adana örgütleri “kapatmanızı istemiyoruz” dedikten sonra “hiçbir güç” buna engel olmaz; Adanalının sesinin gücünü, içtenliğini, duyarlılığını bilir! Beş gün de neler değişmez ki?

Bugün, Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı politikacılar, Şakirpaşa Hava Limanı’nın önünde saat onda basın açıklaması yapacak. Hangi partiden olursanız olun/ toplantıya katılın! Orada oluşacak çokluğun önemi büyük! Hava Limanının kapatılmaması için bundan başka “şans” yok! Bugün büyüyen çocuklarınıza, Adana’da olmayan yakınlarınıza, ilçelerden ekonomik zorluklar nedeniyle gelemeyen bildiklerinize “sonrası için” vereceğiniz bir yanıtınız olsun! Uğraş verip/ çaba harcayıp yitirmekle, umarsız/ duyarsız kalıp da yitirmenin arasında “çok” büyük anlam farkı vardır! İçinde “şükürcülük” vardır!

Sözün özü; bu yorgunluğun ne demek olduğunu anlayın artık, Adanalıya sırt dönme alışkanlığınızı bırakın! 


Oktay EROL

5.08.2024 14:42:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI