KARALAR’IN “YALANI, ALGISI” NE?

Adanalılar günlerdir hem mecliste, hem de basınında, hem de yurttaşlar “Şakirpaşa Havalimanı kapatılmasın” diye çırpınırken, Adana’nın seçilmiş “iktidara” yakın isimlerinden hiçbir ses çıkmadı

Adanalılar günlerdir hem mecliste, hem de basınında, hem de yurttaşlar “Şakirpaşa Havalimanı kapatılmasın” diye çırpınırken, Adana’nın seçilmiş “iktidara” yakın isimlerinden hiçbir ses çıkmadı! Üstelik “gidene güle güle, gelene hoş geldin” der gibi daha birçok birimlerinin “ihalesi” bile yapılmadan “Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Adana'ya yapılacak” diye sevinç ya da Şakirpaşa Havalimanı’nı unutturma çabalarıyla karşılaşıldı! Tamam, birçok yükleniciye “kazanma güvencesi” verilerek yaptırılan işler gibi ne zaman biteceği “ucu açık” olan limana da sevinelim, ancak elde olan/ tarihsel değeri kadar güvenilir oluşu da birçok kez “iktidara” yakın isimlerce dile getirilen havalimanının kapanmasını istemeyelim! 

Bugüne değin ortaya konulan tepkilerin de, yazılan yazıların da, Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın havalimanı girişinde yaptığı açıklamanın da, sosyal medyada yapılan binlerce paylaşımında “Adanalının yükselen sesi” olduğunu, ayrıca “Adanalı ne isterse o olur” denildiğini de unutmayalım!

***

Adana’daki “iktidar” sözcüleri hiçbiri “olumlu/ olumsuz” gelişmelere yanıt vermezken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı! Öyle ki, yüzyılın yıkımı olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli deprem sürecinde, deprem bölgesine gelen yardımların lojistik/ ulaşım üssü konusunda Şakirpaşa Havalimanı’nın sağladığı yarar/ yapılan övgüler geride kalmış, her şey gösterilen “tepkilere” yöneltilmişti!

Bakan Uraloğlu, paylaşımına “yine yalan, yine algı” diye başlamıştı! Yalan olan, Karaların mavi taban üzerine beyaz iri renklerle “350bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldığı için 850bin nüfuslu Trabzon’un havaalanı kapatılmadı. Hatta Trabzon'a ikinci havaalanı yapılacağı söyleniyor” deniliyordu! Bundan iki ay önce “Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık” diye yapılan açıklama vardı! Paylaşımda “Trabzon havaalanı kapandı” denmiyordu, üstelik ikinci havaalanından söz ediliyordu! Adanalıyı kaygılandıran konu ne Trabzon Havaalanı’nın kapanması/ ne ikincisi, ne yolcusuz havaalanlarına hiçbir iş yapmadan bedel ödenmesi, ne de Mersin deki havaalanının açılması; hiçbiri değil! Adana Havalimanı kapatılmasın, işlerliğini dürdürsün; hepsi bu!

***

Bakan Uraloğlu, paylaşımında “Mersin ve Adana illeri ile Çukurova Bölgesine hizmet vermek amacıyla, 800 Hektar arazi üzerine inşa ettiğimiz yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız uluslararası boyuttadır. Adana’ya 35 km, Mersin’e 45 km uzaklıkta; her iki şehrimizin de kullanımındadır. Hem Mersin’in ve Adana’nın ticaret, kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacak hem de bölgemiz daha gelişmiş bir havalimanına sahip olacaktır. Ve çok iyi bildiğiniz gibi Adana Şakirpaşa Havalimanı KAPATILMAYACAKTIR” sözlerine yer veriyor” diyor.

Tümcenin sonunda “kapanmayacaktır” diyor ama, paylaşımın ne önünde, ne sonunda “en küçük” bir umut verilmiyor! Adana’ya 35 km uzakta olduğu belirtilen havalimanının, her iki kentin kullanımında olacağını, ticaretine, turizmine, kültürüne katkı sağlayacağını ileri sürüyor; kapatılanın umudu olmaz!

Şimdi Adanalıları düşündüren soru şu: “Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır” denirken yine en azından “iç sefer uçuşları” yapılacak anlamı mı çıkarılmalı? Yoksa “uçuşu” olmayan, ne bileyim yılda birkaç kez gerek duyulan etkinlikler için “havalimanı” kapanmayacak mı? Bunlar birer masal! Bitirilmesi “yılan öyküsüne” dönen Çukurova Havalimanı için sekiz milyon metrekarelik tarım alanının yok olduğunu da bir kıyıya yazalım! Ayrıca, Anakent Belediye Başkanı Karalar’ın söylediği yalan, yaptığı algı ne; havalimanının kapatılmasında etken mi yoksa, bir Adanalı olarak açık biçimde söyleyin bilelim!

 


Oktay EROL

8.08.2024 16:11:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI