KOÇ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU MARKETTE KASİYER OLMUŞ!

Sosyal medya paylaşımları bu ülkenin gerçek yüzü.

Bazen o kadar acı ve hayat dersi olaylar var ki, insanın vay be bu damı oldu diyesi geliyor.

 Uzatmadan konuya açıklık getirelim. Koç üniversitesi ülkede ulaşılamayacak kadar pahalı bir üniversite, burada okumak sizi bir adım öne iter hayat sıralaması paylaşılırken. Metroda genç bir kardeşimiz haykırıyor! “iki üniversite bitirdim” özellikle koç üniversitesini ekliyor konuşmasına.A A101 de kasiyer olarak işe başladım diyor, sonrası çok daha bir ülkenin ne hale geldiğini fotoğrafı. “Anne oğlunla gurur duy A101 de işe başladım.”

Şimdi buradan gençlerimizin nasıl bir psikolojide olduğunu anladınız mı? Çocuklar gidiyor dışarıya umutlarının arkasından ana, babasından ayrı gurbet elde ne yapar, ne içer, nasıl yaşar diye düşünen ana, baba o çocuğun doğduğunda ağlıyor mu diye gece yatağına bakarak, ağladığında ağlayan, hastalandığında endişe duyan ebeveyin şimdi gurbet elde çocuğunun heyecanını yaşayacak.
“Giderse gitsinler” dediler, onlarda gittiler! ülkenin beyin göçü bakımından içi boşaltıldı!…
kala, kala bizlere Alpay Özalanlar kaldı, konuşacağı kelimesi olmayan, yeterli kültürü olmayan her olaya karşıdaki kaleye topu geçirmek olan tipler sadece bildiği sahadaki kalastan ibaret olan, kürsü dokunulmazlığı olan bir milletvekiline saldırmayı kendine özel görenler kalmış üllkede. aslında amaçta bu olabilir ülkenin sorgulayan nesiller yetişmemesi eğer onlar çoğalırsa sorgulayan, hak arayan nesil hiç işlerine gelmez. o çocuk annesine gurur duyacağı bir hediye vermek istemiş manidar şekilde anam üzgünüm senin çocuğun bu kadar eğitimde A101 de iş bulmuş diyerek utancını söylüyor aslında. sen utanma genç kardeşim utanacak birileri varsa senin bu kadar eğitimden sonra seni markette kasiyer olmaya iten düzene lanet olsun.
gençliğimizi kaybediyoruz,tarımımızı kaybediyoruz, şehir olarak havaalanımızı kaybediyoruz, özgürlüğümüzü kaybediyoruz, hoş geldiniz kaybedenler kulübüne, bu kadar olumsuz olaylar varken numaradan tepki gösteren muhalefetede yazıklar olsun, yazıklar olsun sizin düzen kurduğunuz Dünya’ya


Süleyman YALÇIN

17.08.2024 17:19:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI