İfral TURGUT

Tarih: 28.05.2024 00:28

KOZMİK ODA VE SONRASI 

Facebook Twitter Linked-in

 

Şimdi geçmişi hatırlayalım. Yıl: 2009. Cemaatçi polisler Çukurambar’da bir otomobili durdurdu ve sivil kıyafetli iki subayı gözaltına aldılar. Malum medya, “Bülent Arınç, evinin önündeki suikasttan kıl payı kurtuldu,” diye yayın yapmaya başladılar. Oysa Bülent Arınç o sırada Ankara'da değil, Manisa'daydı.  Devlet büyüklerimiz, “Çok vahim olaylarla karşı karşıyayız. Milli iradeye karşı oynanan bu oyunu görüyoruz,dediler.  

Yine aynı günlerde yedi asker gözaltına alındı. Malum medya, “Bu defa kaçamadılar mühimmatla yakalandılar,” dedi. Oysa gözaltına alınan askerler askeri lojmanlarda görevli aşçı, marangoz ve elektrikçiydi. Bagajda mühimmat yoktu,sebze-meyve vardı lojmanlara götürüyorlardı.

Bir süre sonra, gözaltına alınan subaylar serbest bırakıldı. Ortada  suç ve suçlu yoktu ama söylenen her şeye inanmaya hazır bir kitle vardı. Artık kozmik odaya girmek şart olmuştu.      

Seferberlik Tetkik Kurulu’nun 16 bölge başkanlığı vardı. Kozmik Odaya girilmesinden sonra, birkaç ay ara ile tamamı kapatıldı. Yani bir anlamda ordunun hafızası çalındı. Şimdi artık seferberlik ilan etmek sadece cumhurbaşkanının kişisel kararına ve tek imzasına bağlı.

“KOZMİK ODA” TALANINDAN SONRA NE OLDU?

HANİ BOL KESEDEN HERKESE, CASUS, VATAN HAİNİ, DIŞ GÜÇ FALAN DİYORUZ YA,

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —