MENZİLE GİDERKEN

Doğduk, ilk bağımsız eylemimizi gerçekleştirdik, nefes alıp ciyakladık. "Bir varmış, bir yokmuş" dedikten sonra son bağımsız eylemimizi de yapıp "püff" deyip sonra gideceğiz.

Sevgili dostum,

İkimizde menzile giderken kendi yolumuzu takip ettik.

Sen cami köşelerinde ruhani, bense meyhane köşelerinde dünyevi bir yaşam sürerek huzur ve mutluluk aradık.

O köşelerde, ikimizde kendi hayallerimizi kurduk, kendi düşlerimizi gördük, kendi anlatılarımızı oluşturduk.

Sen bütün eylem ve davranışlarında öbür dünyayı gözettin, köşk ve huri hayaliyle yaşadın.

Bense bu dünyanın zevkini çıkarmaya çalıştım. Benim mekânlarda su gibi aktı meyler, sazlar coşunca pas tuttu kadehler.

Sen, Gazali’nin aklı dışlayan, vahyi emir telakki eden, sorgulamayan, biat eden, “altısında doğup on altısında ölen” bir yaşam sürdün.

Bense Ömer Hayyam’ın yolunda, erken yaşta teolojiyi bitirip rasathanelerde gökyüzünü inceledim, matematik ve geometri çalıştım.

Sonra da, izbe meyhanelerde şarap ile mest olurken, gönül yaramı bağlayıp coşkun bir dere gibi çağlarken, aşkın deryasına daldım.

Ve şimdi, ikimizde geldik yolun sonuna.

Doğduk, ilk bağımsız eylemimizi gerçekleştirdik, nefes alıp ciyakladık. "Bir varmış, bir yokmuş" dedikten sonra son bağımsız eylemimizi de yapıp "püff" deyip sonra gideceğiz.

Ne mutlu bizim gibi inandığı yolda gidenlere. Sen çilehanelerde, bense meyhanelerde aradık kemâli. O mekânlarda tanıdık insanları.

Her iki mekânda da insanlar ya vecde gelerek ya da badenin coşkusuyla maskelerini çıkarıp gerçek yüzlerini gösterdiler bize.

Velhasıl dostum! İnsanın hamı ve olgununu tanıyıp, kâmil olanları ayıklayıp gönül çantamıza yerleştirdik, menzile giderken.

07 Mayıs 2025.

Mahmut TEBERİK


Mahmut TEBERİK

7.05.2025 10:05:00

YAZARLAR


'HASTALIĞA YAKALANMADAN GENETİK TESTLERLE RİSK BELİRLENMELİ'

Dr. Haluk UYGUR Yazdı/ O GÜN AKDENİZ'İN 'GÜNEŞ'İ SÖNDÜ...

İfral TURGUT yazdı/ KIBRIS

Mahmut TEBERİK yazdı / TARİHTE İLK TÜRK CUMHURİYETİ

Nazım ALPMAN Yazdı/ ‘ULA ZEKÂ NE YAPAYSIN?’

DESTEKLEME ÖDEMESİ KŞMLERE YAPILACAK?

AKSA DOĞALGAZ’IN 2031 HEDEFİ: 95 BİN KİLOMETRE ŞEBEKE VE 10 MİLYON ABONE

GÜNÜN FOTOĞRAFI: KOYUNLAR NEREYE BAKIYOR?

ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN KİRLİLİK UYARISI

TANBUROĞLU MAZBATASINI ALDI

TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV) “ÜSTÜN BAŞARI SANAT BURSU” BAŞVURULARI BAŞLADI

KOLONOSKOPİ HAYAT KURTARIYOR!

ULUSLARARASI TURNUVADA ADANA ŞAMPİYON

ÖĞRENCİLER KORSAN ÖDEV VE TEZ SİTELERİNDEN UZAK DURSUN!

“ECZACILAR SAĞLIK SİSTEMİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASI”

“ÇILGIN PROJELERİ BIRAKIN, ÇOCUKLARIN SOFRASINA EKMEK KOYUN!”

AK PARTİ İL BAŞKANI DUYURDU