Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba, ülkesinin milli kahramanı ve bütün çocukların idolü. Sadece çok iyi futbolcu olduğundan mı? Elbette hayır
Afrika’da yetişti, Fransa’ya geldi. Kazandığı ilk transfer parasıyla, köyünde 6 kilometre uzaktan su taşıyan kadınlar için, içme suyu şebekesi yaptırdı. Böyle bir şeyi ona yaptıran neydi acaba? Annesinin de her gün 6 kilometre öteden su taşıması ve diğer kadınlarında aynı sıkıntıyı yaşadığını bilmesi olabilir mi
Parası vardı. Hem de ihtiyacından çok fazla. Fransa’da yapacak yatırım, lüks evler, arabalar, yatlar yok muydu? Vardı elbet ama onun derdi, ülkesi, insanları, insanların mutluluğu idi. Tuttu artık suyu olan insanların sağlığı için bir de hastane yaptırdı.
Ülkesinde iç savaş vardı. Gruplar anlamsızca birbirleriyle savaşıyor, birbirlerini öldürüyordu. O grupların hepsiyle teker teker görüşerek, savaşın saçmalığını anlatıp barışı sağladı. Şimdi ülkesinde, "Barış Elçisi" olarak anılıyor.
Galatasaray’da oynarken ülkesinde Türkiye’yi tanıyan neredeyse hiç kimse yoktu. İki ülkeyi birbirine yaklaştırma çabalarından sonra, ülkedeki gazeteler bir hafta Türkiye ile ilgili haberler yaptı ve Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye gelmek isteyenlerin sayısı da iki kat arttı.
Türkiye, ülkenin en büyük kenti Abidjan'da, 2009'da büyükelçilik açtı, THY de 2012'de Abidjan'a sefer başlattı ve seferler haftada 4 gün gerçekleşiyor.
13 yaşındaki Moustafa Fofana, Anadolu Ajansı muhabirine, "Ben Drogba gibi olmak istiyorum çünkü sahada ahlaklı bir oyuncu ve işini çok severek yapıyor," diyor, 30 yaşındaki Souleymane Konfe, “Drogba örnek bir oyuncu ve çok büyük projeler yapıyor. Daha önce bir hastane yaptırdı. Ülkemizde milli kahraman olarak görülen Drogba, hayırsever biri olarak tanınıyor," diye konuşuyor.
Bir insan için bundan büyük mutluluk olabilir mi? Gönlü zengin olmak, ne büyük servet !
Drogba başka şeyler yaptı mı; ya da şu anda ne ile meşgul, bilmiyorum.
AMA EMİNİM KARAKTERİNİN VE KADERİNİN GÖSTERDİĞİ YÖNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORDUR.