MUHTAR SANİYE ÇELİK’İN OYA TEKİN TEPKİSİ…

Son yıllarda Adana’ya damga vurmuş bir “kadın kimdir” diye sorsalar, sanıyorum düşünmeden “Seyhan/ Pınar Mahallesi muhtarı Saniye Çelik”, derim. On yılı aşkın süredir Seyhan’ı da biliyorum, Muhtar Çelik’i de… Boş durduğunu, oyalandığını hiç görmedim! Hep “bir şeyler” için çabalıyor,

Son yıllarda Adana’ya damga vurmuş bir “kadın kimdir” diye sorsalar, sanıyorum düşünmeden “Seyhan/ Pınar Mahallesi muhtarı Saniye Çelik”, derim. On yılı aşkın süredir Seyhan’ı da biliyorum, Muhtar Çelik’i de… Boş durduğunu, oyalandığını hiç görmedim! Hep “bir şeyler” için çabalıyor, mahallesini anlatıyor! Anakent Belediyesi’ne ulaşıyor, Seyhan Belediyesi’ni arayabiliyor, gerektiğinde “yönetimsel” sorunlarda Valilik ya da Kaymakamlık yolunda kendini bulabiliyor!

Pınar Mahallesi’nin sorunları, mahalle için projeleri “hep” cebinde… İlgili kurumların kapısını çalmaktan, olumlu/ olumsuz aldığı yanıtı yurttaşla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmaktan ödün vermiyor! Mahallenin park sorunu mu var, ya da herhangi bir okulun belediye ile çözülemeyen bir konusu mu var, ya da temizlik konusunda yurttaşın bildirmesine gerek yok/ gördükleri mi var “hemen” ilgili birimlerle iletişime geçiyor! Sorunu en ince ayrıntısına değin anlatırken, “ne olması” gerektiği konusunu da anlatmadan çekinmiyor! Pınar Mahallesi yaşayanlarının “her seçim dönemi” bir başka aday yerine Çelik üzerine yoğunlaşması da bu yüzden…

***

MuhtarSaniye Çelik, birkaç gün önce sosyal medya hesabından Türkçe yazım kullarından uzak, kırık/ dökük anlattığı paylaşımında, dört aydan bu yana Seyhan’da hizmetlerin savsaklandığına vurgu yapıyor! Belediyenin “borç var” diyerek, yakınmasından başka bir sözünü duymadıklarını belirten Muhtar Çelik, şu sözlere yer veriyor:

“2024 /31 Mart ayından buyana verilen zaman yetmediyse yapacak birşey kalmadı! Sokaklar caddeler çöpten geçilmiyor, güzelim Seyhan'ımızdan eser kalmadı, heryer enkaz; parklarımız kaderine terk edilmiş şehir merkezinden en son mahallemize kadar gözle görülür bir hizmet, şehrimizin halkımızın yüzünü güldürecek bir projeleri olmadığı gibi asli görevlerini yerine getiremeyen bir belediyenin zulmünü yaşıyoruz. Dördüncü aya girdik hergün hizmet talep ettik "borç var, borç var" ağıt ve yakınmadan başka icraat görmedik. Seyhan ilçemiz belediye hizmetlerinden mahrum edilmiştir mahrum edilmeye devam etmektedir. Bu duruma gözyuman hizmet talep etmeyen, Belediyeyi çalışıyormuş gibi gösteren kim varsa bu yükün bu vebalin altında kalacaktır! Seçimden sonra ilk üç ayda rüştü ispatlayamayan bir belediye başkanı güven kaybeder! Kaybolan güven duygusu asla geri gelmez! Sözün özü belediyecilik bu değildir.”

***

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin hem desteklediğim, hem “iş titizliğini” görmeyi umut ettiğim, hem de “kadın elinin” kente “yaşanırlık” kazandırması beklentisi içinde olduğum isimdi! Doğrusunu söylemem gerekirse, geçen dört aylık süreci iyi kullanamadığını, yakınmayla doldurduğunu, kendine yarar sağlayacak kanalların iletişim kurma olanaklarını tıkadığını, uyarıları çoğu zaman umursamadığını görmekten rahatsız olanlardanım!

Muhtar Saniye Çelik’in yakınmalarının abartı olabileceğini sanmıyorum! Dört ay boyunca birçok kez mahallenin sorunları için Seyhan Belediyesi’ne gitmiştir, her kezinde de “doyurucu olmayan” yanıtlar almıştır, yine de “biraz daha” beklemeyi denemiştir, ancak belediyenin yakınması değişmeyince/ işin içine biraz da umursamazlık girince Muhtar Çelik’in bugünkü tepkisi ortaya çıkmıştır!

Muhtar Çelik, uzun yıllardır mahalleliyle iç içe olduğunca, halkla da iletişimini güçlü tutan bir isim. Ondan, seçimle işbaşına gelenlerin öğrenecek çok şeyleri olduğunu, tepkisinde de mahallelinin yanında olduğunu düşünüyorum… 


Oktay EROL

22.07.2024 20:07:00

YAZARLAR


TAYSEB'DE SANAYİCİLERE YÖNELİK DESTEK TOPLANTISI

ADANA OSB’DE İKİNCİ BETON SANTRALİ HİZMETE GİRDİ

DSİ'DE FUTBOL HEYECANI

POLATÖZ: ŞİDDETE EN ÇOK UĞRAYAN MESLEK GRUBUYUZ

DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ACI TABLO

ADANA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ

KIZ ÇOCUKLARINA FARKINDALIK EĞİTİMİ

“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALI BALIKLAR

CİMRİ, 2 KASIMDA ADANA'DA

ENERJİ VERİMLİ GIDA SAKLAMA TEKNOLOJİLERİNE GEÇİŞ ÇAĞRISI

SÖZEN: BİLİŞİMDE BÖLGENİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ

8. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ç.Ü VE ÇKA ARASINDA 2 PROTOKOL

AK PARTİ KONGRESİ FEKE İLE BAŞLIYOR

ADANA 9. ŞEHİR TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI.

SABANCI VAKFI’NDAN ‘EKİM ZAMANI’ ETKİNLİĞİ