MUTLU OLMA HAKKI OLAN HALK İÇİN OYNAYIN

Hayatım boyunca hep böyle oldu, hep mutsuz yaşam süren Türk halkı için imdada spor yetişti. Bir küçük başarı bile insanları sokaklara dökmeye yetmişti.

Hayatım boyunca hep böyle oldu, hep mutsuz yaşam süren Türk halkı için imdada spor yetişti.  Bir küçük başarı bile insanları sokaklara dökmeye yetmişti.

Futbolda 2002 de Dünya üçüncüsü olduğumuzda, Voleybol milletler ligi şampiyonu olduğumuzda, Güreşçilerimiz Taha Akyol ve Rıza Kayaalp ne kadar şampiyon olduklarını kendileri bile unuttu. Hep ardından şunlar yazıldı çizildi Türk’ün gücü. Türk gücünü sadece sporda mı göstermeli? Güç dediğiniz bugün ulusal bir kavram ve sizin başka ülkelere gittiğinizde size gösterilen itibardır. Her Başarı sonrası her şeyi mahvetmede üstümüze olmadığını gördük.

Neydi o?

Mesela 2002 de üçüncü olduğumuzda Şenol Güneş için söylenen yetersiz sözleri, Milletler liginin kazanmış kızlarımız Ebrar üzerinden gidip gelen tartışmalar. 2024 Avrupa şampiyonasında takımımız Avusturya’yı geçerek çeyrek finale kaldı. İki gol atan Merih Demiral, ülkede yüzde beş oy almış bir siyasi partinin simgesini göstererek sevinmez mi? Toplum bir anda skoru unuttu, her şeyde olduğu gibi karpuz gibi ikiye ayrıldı. Şimdi her isteyen her işareti yapabilir mi? Yapamaz, her isteyen ben özgürüm deyip Demokrasi gereği her istediğini yapabilir mi?

Neyse,

Bunlar ülkede çok şeyi berbat ettiğimiz bir fotoğraf! bırakmıyorlar ki, sevincimizi yaşayalım!…

Cumartesi günü çok önemli yarı finale çıkma maçımız var, rakip Hollanda, çok önemli bir maç, çocuklar siz yenerseniz, bugün her sorununu unutan bir toplum sizin galibiyetinize odaklandı. Onların bir nebze bu vahşi ekonomik sorunlardan arınması için bir gün dahi sevinmeleri yeterli. Sonrası sizden beklenen şu mutluluğa siyasi işaret vererek insanları kırmayın. O işaret sizin için belki önemli olabilir fakat üstünüzde 85 Milyonu temsil eden bir forma olduğunu unutmayın.

Ülkenin bir tek işareti var, kırmızı beyaz ay yıldızdır.

Herkes size odaklandı haydi “bizim çocuklar” ayağınıza güç versin Mevla’m, vurduğunuz gol olsun, insanları sokaklara dökün.

Unutmayın hayatta olmayan Babanız, Anneniz öbür dünyada olsa da sizi gururla izliyor. Çünkü siz 85 Milyonu mutlu ettiniz hayırlı evlat olduğunuzu gösterdiniz.

Cumartesi ekmek kuyruğunda bekleyen Hasan amca, pazardan parası olmayan bundan dolayı çürük domatesler için havanın kararmasını bekleyen Ayşe Teyze, dahası kâğıt toplayan çocuklar ülkenin Edirne’den Kars’a kadar bir bütün olduk sizi izleyeceğiz. Ülkede yaşayıp ülkenin formasını değilde diğer takımı destekleyen hainler sezide yeneceğiz. Atatürk’ün yolunda giden evlatları Avrupa’yı dize getireceklerdir.

Haydi Türkiye hep beraber televizyon başına, bizim çocuklar bir kez daha bizi mutlu etmek için her şeyi yapacaklar inanıyorum.

Yaşasın Türkiye

Forza TÜRKİYE

Biji TÜRKİYE (buda Biji Portekiz Diyen haine gelsin)


Süleyman YALÇIN

5.07.2024 15:25:00

YAZARLAR


AHMEDİNEJAD TÜRKİYE’DE

“SOKAĞIN SESİNİ DİNLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

CHP’Lİ BAŞKANLAR TRT’DE

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

AOSB FUTBOL TURNUVA ŞAMPİYONU KASTAMONU ENTEGRE

SAKARYA UKRAYNA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 338 MEZUN VERDİ

DEMİRSPOR’DA STEVEN MENDOZA KRİZİ

GEÇMİŞE TAKILI KALMAYA VE GELECEK ENDİŞESİNE DİKKAT!

PSİKOLOJİK SORUNLAR YABANCI MADDE YEME ALIŞKANLIĞINA NEDEN OLABİLİYOR

ADANA’DA “ACELE KAMULAŞTIRMA” NE ANLAMA GELİYOR?

ADANA’DA 441 PROJEDEN 85'İ TAMAMLANDI

DEMİRÇALI’DAN HAFTA SONLARI MAHALLE ZİYARETLERİ

SİLİVRİ’DE DENEME TOHUMLARININ İLK HASADI

TGC: SİYASETÇİLERİN GAZETECİLERİ TEHDİT ETMESİ SUÇTUR

DEMİRSPOR’DA KOMBİNE BİLET SATIŞINDA İNDİRİM

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİNDEN LİMON UYARISI