MUTSUZ İNSANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ

Bir süredir, belli bir amaca yönelik paylaşımlar yapıyorum. En son dün, “Mutlu İnsanların Ortak Özellikleri,” konusunda kısa notlar paylaşmıştım. 

Bir süredir, belli bir amaca yönelik paylaşımlar yapıyorum. En son dün, “Mutlu İnsanların Ortak Özellikleri,” konusunda kısa notlar paylaşmıştım. Bir dostum, “Tamam da, hayatın bu karmaşık diyalektiği içinde herkesin mutlu olması mümkün mü? Öyleyse şimdi de senden mutsuz insanları bekliyoruz,” dedi.

Haklı tabi, hem de sonuna kadar. Üzerinde 8.5 milyar insan, 8.5 milyar değişik karakterin yaşadığı bu dünyada, herkesi belli kalıplar içinde düşünmek mümkün mü? Değil, elbet. Öyleyse biz yine evrensel doğruları (elbette kendime göre) paylaşıp, mutluluğumuzu da mutsuzluğumuzu da gözden geçirelim. İşte o kısacık notlar.

1. KONTROLLERİ OLMADIĞINA İNANIRLAR.

Mutsuz insanlar hayatları üzerinde bir kontrol güçlerinin olmadığına, doğuştan şanssız olduklarına inanırlar. Onlara göre mutlu ve başarılı insanlar şanslı olanlardır.

2. HAYATIN ZOR OLDUĞUNA İNANIRLAR.

Mutsuz insanlar, hayatın her zaman zor taraflarına odaklanır. Onlara göre, iyi bir hayat sadece şanslı insanlara sunulmuştur. Her zaman karşılarına bir zorluk çıkacağına inanırlar.

3. SÜREKLİ KÖTÜYE ODAKLANIRLAR.

Mutsuz insanlara göre hayat her zaman kötülüklerle doludur. Şans onlara hiçbir zaman gülmeyecektir.  Zaten  dünyadaki tüm olumsuzluklar er geç gelir, kendilerini bulur. 

4. AKTİF BİR HAYATLARI YOKTUR.

Fiziksel aktivitelerin moralimizi olumlu etkilediği bilimsel bir gerçektir. Mutsuz insanlar fiziksel aktiviteleri gereksiz bulur ve hiçbir zaman uygulamaz.

5. YALNIZLIĞI TERCİH EDERLER.

Mutsuz insanlar kendilerini sosyal hayattan izole etmeyi tercih ederler. Çevreleriyle dış dünya ve diğer insanlar arasına bir duvar örerler ve doğal olarak yalnızlaşırlar.  

6. HER ŞEYDEN ŞİKAYET EDERLER

Mutsuz insanlara göre, hayatta her şey ters gitmektedir. Hatta her şey düzgün gitse bile, onlar mutlaka şikayet edecek bir şey bulurlar. Hiçbir şeyle tatmin olmazlar.     

7. KISKANÇTIRLAR.

Başkalarının başarısı onları mutsuz eder. O başarıları takdir edecek yerde, kıskanırlar. Hayatlarında her şey bu kadar  kötü giderken, nasıl olur da o insanlar başarılı olabilir?  

8. HEP MAĞDURDURLAR.

Hatta, mağdur görünmek için gayret ederler. Hayatta elbet kötü şeyler de olur ama hiç alakası olmasa da, bu kötülükler onları mağdur etmek için hayatın önlerine çıkardığı engellerdir. İşin aslını görmek bile işlerine gelmez.

9. KİNDARDIRLAR.

Mutsuz insanlar kin tutarak nefretin kendilerini sömürmesine izin verirler. Çünkü kendilerine yapılmış bir yanlış mutsuzluğunun sebebidir.     

10. GERÇEKLERİ GÖRMEKTEN KAÇINIRLAR.

Mutsuz insanlar, hayatlarındaki gerçek problemler yerine   başka şeylere odaklanırlar. Bu yüzden de o problem hep var olur.     

11. KONTROL EDEMEDİKLERİ ŞEYLERLE UĞRAŞIRLAR.

Çoktan yaşanmış, bitmiş, geri dönüşü de olmayan şeylere üzülmekle hayatlarını tüketirler. Değiştiremeyecekleri şeylere üzülecek yerde, gelecekte kendilerini mutlu edecek planlar yapmak hiç akıllarına gelmez. 

12. MUTSUZ İNSANLARLA BERABER OLMAYI TERCİH EDERLER.

Diğer insanlarla aralarına duvar örerler ama sosyalleşip, insanlar arasına girmek istediklerinde, kendileri gibi mutsuz insanları tercih ederler. Hep mutsuz insanlarla beraber olduklarında da, mutlu olma şansları zaten kalmaz. 

PEKİ BU DURUM DA MUTLU İNSANLAR NE YAPMALI?

TEK ŞEY…

  • BU TÜR İNSANLARI HEMEN ÇEVRELERİNDEN UZAKLAŞTIRMALI.

 

  • ÇÜNKÜ MUTLULUK DA, MUTSUZLUK DA BULAŞICIDIR.

 

 

 


İfral TURGUT

11.07.2024 21:16:00

YAZARLAR


KIVANÇ: OVP EKONOMİ VE İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ HEDEFLER İÇERİYOR

MİGREN HASTALIĞI TÜRKİYE'DE EN ÇOK 50 YAŞ ALTI ERİŞKİNLERDE GÖRÜLÜYOR

TEKİN: SEYHAN MUTFAK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“VAHŞİCE YAPILAN AĞAÇ KATLİAMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

SEYHAN DEVLET HASTANESİNE KADIN BAŞHEKİM

İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞ KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ALAN

AYDAR: BEŞ AYDA BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

GAZETECİLERE TEHDİTLERE KINAMA

KASAP, KEBAP VE LOKANTA İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

“BEN KÜBA”, 60. YILINA ÖZEL GÖSTERİMLE ADANA ALTIN KOZA’DA

ALTIN KOZA FESTİVALİNDE ''SEVGİ KORTEJİ'' YAPILMAYACAK

"PAMUKTA HASAT SÜRERKEN ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ"

MHP’DE BAŞKANLAR GÖREVE BAŞLADI

YERFISTIĞINDA HASAT BAŞLADI

ADANA SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

4 MAÇTA 1 PUANA RAZI OLDU

ADANASPOR’DA BAMBA İÇİN SAYGI DURUŞU