NAGİHAN’IN KATİLİ KİM ve TEĞMEN EBRU

Üç sene falan önce…Mersin/Mezitli AKP ilçe binasında görevli polis rahatsızlandı. Yerine iki saatliğine nöbet tutmak üzere arkadaşı Nagihan Ekiz geldi.

Üç sene falan önce…Mersin/Mezitli AKP ilçe binasında görevli polis rahatsızlandı. Yerine iki saatliğine nöbet tutmak üzere arkadaşı Nagihan Ekiz geldi. 

İlçe başkanının sekreteri çok havalıydı. Altı üstü bir ilçe başkanının sekreteriydi ama ülke ondan sorulurdu, oradaki her çalışanın sahibiydi. Ne kadar asık suratlı olur, etrafındakileri ne kadar azarlar, aşağılarsa, o kadar büyük olacağına inanmıştı. “Görevli polis nerede? Ben burada polis azarlamaktan bıktım,” diye bağırdı. Artık doktor dövdüğümüz devirdeydik. Polis de ne ki?

Polis kendisini uyarınca, polisi İlçe Başkanı’na şikayet etti, sicilini istedi. AKP İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü’nü aradı ve emretti, “Bu kızı hemen sürgüne göndereceksiniz.”Yanlış yazmadım; tekrar edeyim. “Aradı ve emretti.”

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, gencecik polis kızı zorla AKP ilçe binasına götürdü ve, sekreterin odasında, “Sokak kadını ağzıyla konuşuyorsun, çabuk sekreterden özür dile,” dedi. O da emir kuluydu; ona da müdürü emretmişti. İlçe başkanına karşı gelecek halleri(!) yoktu ya.

Onurluydu polis.Babadan polisti.Babasıyla meslektaştı. Gözünün önünden hangi resimler, aklından hangi fikirler geçti kim bilir? “Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim,” diye karşılık verince, İlçe Başkan Yardımcısı “Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesin,” dedi ve kendisini odadan kovdu.

Gitti o hayatının baharını bile yaşamamış gencecik kız, on paralık pespayelerin hakaretlerine tahammül edemediği için intihar etti. Hayatına son verdi.

Öğretmeni öğrencilerinin önünde kendi sınıfından kovan silik kaymakam.Polisi odasından kovan kıytırık politika bezirganları.Kontrol yapan trafik polisine “şerefsiz” diyen milletvekili.Ve daha yüzlercesi.Hadi gelin bu rejimin adını söyleyin artık.

Hepsi bir yana, bu yaşanmamış hayallerin, sönen ocakların gerçek sorumluları kim? Söyler misiniz, Nagihan’ın gerçek katili kim?Söyler misiniz, pırıl pırıl aydınlık yüzlü Teğmen Ebru Eroğlu’nun kılına zarar gelirse, doğacak bilinmezlerin yaratıcısı,günahın sahibi kim olacak?

VE SÖYLER MİSİNİZ,

  • GELECEK NESLİN KATİLİ KİM OLACAK?

 


İfral TURGUT

2.10.2024 18:42:00

YAZARLAR


Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI

Ç.Ü YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDAN YENİ AB PROJESİ

GÜRER: TARLADAN MARKETE FİYAT 3 KAT ARTIYOR

DEMİRÇALI ÇUKUROVA GİAD’IN KONUĞU

DEMİRÇALI VE EMEKLİLERLE BULUŞTU

SEYHAN’DA PARKLAR, SİYLE KADINLARA EMANET

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON

TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DESTEK

ADANALI DAĞCILAR ZİRVE TANIMIYOR

“MANİA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR DEDİKLERİ ŞAKİRPAŞA’DA TEKNOFEST UÇAKLARI UÇUYOR”

ADANA’DAKİ TURNUVAYA 500 TENİSÇİ KATILIYOR

TBMM KÜRSÜSÜNE PAMUKLA ÇIKTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ WHATSAPP İLETİŞİM HATTI KURULDU