Sabri ARPAÇ

Tarih: 10.03.2025 14:48

NEDİR CHP’NİN BU ADNAN BEKER’DEN ÇEKTİĞİ?

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Milletvekili Adnan Beker CHP’ye katıldı. CHP’nin bu katılıma çok mu ihtiyacı vardı? Meclis aritmetiği bunu mu gerektiriyordu! Elbette ki hayır. Görünen o ki, ‘’bu hamur çok su kaldıracak!’’ Bu katılım parti tabanında da tavanında da ve CHP’nin ve yurtsever tabanında ve yıllardır antidemokratik, uygulamalar altında ezilen halk kesimleri arasında da üzüntü ile karşılanmış ve bu üzüntü giderek devam edecektir. 

ADNAN BEKER’İN CHP’YE KATILMASI

Adnan Beker’in özgeçmişini ve bu günlerde yaşananları herkes kolayca internete girip öğrenebilir. Ben de yaşam öyle yaptım. Yaşam öyküsünü öğrenmek için Google hazretlerine başvurdum. 

Ancak, eğitim durumu hakkında hiçbir şeye rastlayamadım. Yüksek okul mezunu mu, ilkokul mezunu mu ya da ilkokulu bile bitirip bitirmediği bilgisine ulaşamadım. Milletvekilliği dahil, almış olduğu mesleki görevleri için bir diploma herhalde sunmuştur. Yaşam öyküsüne baktığımızda zaten bir diploma edinmesi de zor değildir!

Neyse bu aşamada bunlara gerek de yoktur. Ama CHP’ye geçiş sırasında yaşananları kısaca belirtmekte yarar vardır. Sayın Genel Başkan Özgür Özel CHP Gurup toplantısında;

Rozeti takıldıktan sonra bu kez Adnan Beker’i kürsüye davet edilerek;

GÜNAYDIN VE SALICI’NIN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'in CHP'ye katılmasına parti tabanında ve özellikle önceki dönem Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Oğuz Salıcı ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan da çok anlamlı ve doğru bir tepki geldi. Salıcı katılım öncesi aşağıdaki açıklamalarda bulunmuştu.

Sayın Genel Başkan Özgür Özel Salıcı’ya yanıtı ise geçmişi hatırlatır içerikte;

CHP Gurup Başkan Vekili Sayın Gökhan Günaydın ise;

BEKER’E SUÇLAYICI DEĞERLENDİRMELER KENDİ MAHALLESİNDEN

Mensubu olduğu Mahalle yani Ülkücü’lerin tabandan ve sosyal medya hesaplarında yazılanları okuyan hiçbir CHP’li Beker’in Partiye alınmasını kabul edemez. Bu iddiaları aşağıya alıyorum.

Beker Şirketler Grubu’nun sahibi olan Adnan Beker, petrol, inşaat ve enerji sektöründe faaliyet yürüten firmaların sahibi. Vekil seçilmeden önce CHP listelerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi seçildi. İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği yaptı. Şimdilerde bağımsız milletvekili olan Beker, Yüksel Aslan ile birlikte Sayın Mansur Yavaş’ın en yakını olarak herkesçe biliniyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ve Genel Başkanlığını yaptığı Meral Akşener’in Ülküdaşları Beker için bakın neler diyorlar: 

BEKER’İN CHP’Yİ KARIŞTIRMASI YENİ DEĞİL

Adnan Beker’in CHP’yi karıştırmasının öncesi de var. 2011 Yılı Ocak Ayında CHP İl Başkanı olarak Doç. Dr. Tarık Şengül atanmıştı. Göreve gelmeden önce, Orta Doğu Teknk Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi ve Şehir Plancıları Odası Genel Başkanlığı yürüten bir bilim adamıdır. Ankara Akay Kavşağı konusunda o dönem Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le projenin yanlışlığı üzerinde tartışmaları olmuştu. O dönemde doçent olan Şengül şimdilerde ODTÜ’de profesör olarak bölüm başkanlığı yapmaktadır.

Biz gelelim Şengül Hoca’nın 2011 Yılındaki tepki koyduğu Adnan Beker’e ait Ankara Yaşamkent’te şimdilerde AVM ve rezidans olarak faaliyet gösteren görkemli yapının kısa öyküsünü hatırlamaya.

Proje sahibi EMA Şirketi ekonomik krize dayanamadı, battı. Yarım kalan inşaat arsasının yeni sahibi artık Adnan Beker olmuştu. Bu yer daha önce EMA Havuzlu Konakları olarak 79 lüks konaktan ibaretti. Sonradan imar değişikliği ile 188 Konuta, Beker mülkiyetinde ise emsali 5 kat artırılarak 188 Konut 892 çıkarıldı. Arada geçen zaman içinde rezidans ve AVM ile emsalin giderek artırılarak görkemli bir kopleks haline getirildiği de görülmektedir.

CHP’yı karıştırması işi ise emsal artırılması işlemi ile başlamıştı. 2011 Yılında CHP Ankara İl Başkanı olarak görev yapmakta olan Sayın Tarık Şengül Hoca, 14 Mart 2011'de Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonundan yoğunluğun yeniden arttırılması kararının dava açılmaksızın emsal artışının Büyük Şehirde geçtiği gibi kabul edilmesini gündeme getirdiği için ve İl Başkanlığı ile bazı İlçe Yönetimlerinin arasındaki devam eden anlaşmazlıkların da tetiklemesi ile Şengül Hoca, İl Başkanlığı’ndan 11 Arkadaşı ile birlikte İl Başkanlığında istifa ettiği için İl Yönetimi düştü. İstifa edenlerden birisi de bugün CHP Ankara İl Başkanlığı yapan Sayın Dr. Ümit Erkol’du

İkinci kez göreve getirilmesine karşın 15 gün sonra yeniden istifa etti. İşte bu istifalar ve partinin Genel Merkez, İl Başkanlığı, Belediye Başkanlıkları arasında meydana gelen anlaşmazlıkların nedeni de maalesef Beker’in bu imar yolsuzluğuydu. Ne yazık ki, Gökçek yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluk bombası CHP’nin elinde patlamıştı. Yolsuzluğu yapan AKP Büyükşehir Belediyesi, karışan ise CHP olmuştu! Bu Beker Efendi daha CHP’nin başına neler getirecek! Bekleyip göreceğiz. 

Sabri Arpaç

sabriarpacymm@gmail.com

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —