NİYE ŞAŞIRDINIZ Kİ!

2023 yılı Adana Vergi Rekortmeni olan teknik direktörü ayakta alkışlamak lazım. Yabancı uyruklu olması bir şey fark etmez. Gelir vergisi beyanı noktasında dürüst bir insan olduğunu ispatlamış oldu.

 

2023 yılı Adana Vergi Rekortmeni olan teknik direktörü ayakta alkışlamak lazım. Yabancı uyruklu olması bir şey fark etmez. Gelir vergisi beyanı noktasında dürüst bir insan olduğunu ispatlamış oldu.

***

Adana iş dünyası acaba ne düşünüyor bilen varsa beri gelsin. Dünün zengin insanlarıydı. Önünde şapka çıkaranlar vardı. Protokol sıralarında otururken tüm gözler o iş insanlarının üzerindeydi.

***

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesiliyordu. Birakın milletvekillerini Bakan kadar sözleri geçiyordu. Her kapı açılıyor kahve ikram ediliyor, ağır konuk olarak talepleri karşılanıyor ve uğurlanıyordu. Söyler mısınız ne oldu Adana Sanayi devlerine?

***

Dün "Beyaz Perde"nin ünlü aktörleri bu iş insanlarının zenginliğine özenerek rolünü en iyi şekilde oynamaya çalışıyordu. Film setlerinde başka konu konuşulmuyordu. "Zengin iş insanlarının memleketi Adana" deniliyordu. Sormak gerekmez mı dününün zenginleri bugün neden vergi rekortmenleri listesinde alt sıralarda yer alıyor?

***

Bunun muhasebesini yapan, şapkayı önüne koyup, "Bize ne oldu" diye kendini sorgulayan var mı, hiç sanmıyorum.

***

İşte Adana iş dünyasının böyle bir sorgulama yapmadığı içindir ki kan kaybetti. Ben de böyle düşünenlerdenim.

***

"Kazanmıyorlar" desek Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde irili-ufakli 450'yi aşkın fabrika harıl harıl üretim yapıyor. Ama vergi vermeye gelince çoğu iş insanı "zarar" gösterebiliyor. Diğer yandan devletten kredi desteği alabiliyor.

***

Kredi kullanan iş insanları her yıl dünyayı geziyor, çocukları son model arabalarla gecenin geç saatlerinde kural tanımadan şehir turu atıyor. Polise bile müdahalede bulunuyor ceza yazmasın diye!

***

Ve...

1950'li yıllarda tarıma dayalı ekonomiye yön veren Adana, 2023 yılında fakirleştiğini dünyaya ilan ediyor.

***

Vergi rekotmenlerinin açıklanmasının ardından bazı meslektaşlarım sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımları okurken geleceğe yönelik kaygım bir kat daha arttı.

Hüseyin Sungur, Adana Demirspor'un eski Teknik Direktörü Vincenzo Montella 36,5 milyon liralık beyanıyla 2023 yılı Adana vergi rekortmeni olduğu paylaşımını yaparken, bir zamanların pamuk ağalarının, zenginlerinin yaşadığı Adana'ya göndermede bulundu. Bu durumun Adanalı zenginler için utanç, Montella için bir onur oldugunu ifade etti. Montella'nın plaketle ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

***

Kemal Küçük ise "Helal olsun Adanalı Montella"! Başlığını atması bir tesadüf olmasa gerek.

***

Paylaşımına "Geldiğimiz noktaya bakar mısınız?" Diye bir soruyla başlıyor. Küçük şöyle devam ediyor: "Adana Demirspor’un eski Teknik direktörü İtalyan Montella 36,5 milyon liralık beyanıyla 2023 yılı Adana vergi rekortmeni olmuş.

Hani Adana zenginler şehriydi !.

Bunun iki açıklaması olabilir ; ya fakirleştik ya da vergi kaçakçılığı had safhada..

Sahi sizce hangisi ?"

Murat Doğukanlı da buna benzer bir paylaşımda bulunuyor. Şimdi sormak istiyorum sozkonusu gazetecilerin böyle yorumda bulunmaları haksızlık sayılabilir mı?

***

Dilerim ve umarım Adana iş alemi bu durumu içine sindiremeyerek 2024 vergi rekortmenleri listesinde hak ettikleri noktaya geldiklerini Adana ve Türkiye kamuoyuna deklare etmiş olacaklardır. Aksi takdirde vergi ödeme bağlamında esameleri dahi okunmayacaktır.

***

Şimdi başlığa vurgu yapmadan geçemiyorum: Hey Adana halkı, ey yerel medyanın güçlü kalemleri neden şaşırdınız ki, perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğunu çok iyi biliyordunuz. Adana'ya bu ayıp yeter, başka ayıba gerek yok!


Düzgün COŞKUN

30.09.2024 08:40:00

YAZARLAR


Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI

Ç.Ü YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDAN YENİ AB PROJESİ

GÜRER: TARLADAN MARKETE FİYAT 3 KAT ARTIYOR

DEMİRÇALI ÇUKUROVA GİAD’IN KONUĞU

DEMİRÇALI VE EMEKLİLERLE BULUŞTU

SEYHAN’DA PARKLAR, SİYLE KADINLARA EMANET

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON

TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DESTEK

ADANALI DAĞCILAR ZİRVE TANIMIYOR

“MANİA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR DEDİKLERİ ŞAKİRPAŞA’DA TEKNOFEST UÇAKLARI UÇUYOR”

ADANA’DAKİ TURNUVAYA 500 TENİSÇİ KATILIYOR

TBMM KÜRSÜSÜNE PAMUKLA ÇIKTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ WHATSAPP İLETİŞİM HATTI KURULDU