NORMALLEŞME!

Önce bir konu tanımı yapalım, Ne zaman anormalleştik ve normalleşme kararı aldık? Her şey aslında şaibeli 2017 anayasa referandumunda başladı.

Önce bir konu tanımı yapalım, Ne zaman anormalleştik ve normalleşme kararı aldık? Her şey aslında şaibeli 2017 anayasa referandumunda başladı.

Neydi onun konusu?

Bilal’e söyler gibi anlatalım konuyu!…

O referandumda tam seçim yapılırken saat 16.30 da YSK dedi ki, iki buçuk milyon mühürsüz seçmen kağıdını kabul ediyorum. Oyun oynanırken kural değişti!

Yüzde 51 bilmem nokta ile evet çıktı, sonrası malum, Tek adam her şeye ben karar veririm diyerek KHK ile birlikte 100 bin insan işinden oldu. O referandumda anlı şanlı ülkede şöhret olmuşlar “Yetmez ama evet dediler”!

Sonrası dilimiz kopsa demeseydik! deyip bu kararlardan sonra vefat eden arkadaşlarının ahı hala onların üzerinde. Bunun suçunu Kemal Kılıçdaroğlu’na atan bir dolu aklı önde gidenler var hala.

Ülke garip olaylarla çalkalanıp duruyor, önce Kılıçdaroğlu gitti, sonra ayy oynamıyorum diyen Meral gitti, aslında o kadın çok kez ben oynamıyorum demişti!… Sonra söylediği söz daha garipti, “Devletime son görevimi yaptım” dedi. Ne garip değil mi? Daha önce “tek kalsam da, öldürülsem de kavga etmezsem namussuzum şerefsizim” diyenlerin hepsi Recep Tayyip Erdoğan tarafına geçti. Hani Halk dili vardır Adamın “paçasından Bal damlıyor” valla.

Şimdi yine Başladı sivil Anayasa demeye! Aslında 4. Kez seçilmesinin önünü açacak kanunların peşinde Erdoğan, o da Putin gibi veya Beşar Esad gibi sınırsız Cumhurbaşkanlığı istiyor. Onun normalleşme düşüncesi bu, bana göreyse her şey tamam, yoksa harap diyen birisi. Bakın CHP ile bir normalleşme görüşmeleri başladı, ilk tepki Bahçeli’den geldi. Nereden çıktı bu barışma demeye getiriyor, yani bizim siyaset üslubumuz kavga üzerine kurulu! durun ne yapıyorsunuz çocuklar der gibi. Bu konuyu CHP tarafından irdelersek atılacak adımları beklemek gibi bir düşünceleri olduğunu sanıyorum. Kolay değil Yıllarca 7. Genel Başkanları CHP’yi PKK ile adım atmayla suçlayan birine inanmak kolay olmasa. Haydi biz kötü düşünüyoruz Tayyip Erdoğan değişti, aklı 2. Parti olunca mı başına geldi derler adama, neden kaç yıllardır yargıyı bağımsız yapmazsın, neden gezi olaylarına katılanları bir ömür boyu cezalar verildiğinde ne oluyor demedin? Ya da Selahattin Demirtaş hala neden ceza evinde, herkes biliyor ki, o hapis hayatı “seni Başkan yaptırmayacağız” dediği için, inan bunu Metin Şentürk bile görüyor! Kayyımlar Sinan Ateş cinayeti, Emine Şenyaşar’ın aradığı hak, Cumartesi Annelerin sorunu ne olacak? 22 yıldır ben yaptım oldu diyen biri ile nasıl normalleşeceksiniz, o kadar acı ne olacak? AKP Hükümeti ülke yargısına hesap vermeden normalleşme olmaz. Bu durumda Özgür Özel iyi niyetle el uzatıyor bunu önemserim, fakat gerçekleşme oranı sıfırın altında olan bir hareket için ben olsam hiç zaman kaybetmem. Birinci parti olan CHP, AKP’yi sıkıştırıp erken seçime zorlamalı, Ülkede bu AKP’nin ceberut sistem arayışından kurtulup Cumhuriyet ve onun kurucuların mezarlarında rahat uyumalarını sağlamalı. Hele de masaya ilk 4 madde gelecekse! bunu hangi siyasetçi konuşursa sonuçları ağır olur düşüncesindeyim. Bu Yönüyle CHP ve örgütleri bu konuda hassas davranmak zorunda.    


Süleyman YALÇIN

13.06.2024 18:13:00

YAZARLAR


CHP’Lİ ŞEVKİN: YEREL MEDYA TEHDİT ALTINDA!

AK PARTİ 31 MART’TA ADANA’DA BAŞARILI MI?

TÜRKAN EŞLİ, GENEL SEKRETER VEKİLİ OLDU

MONTELLAYA DESTEK İSTEDİ

AK PARTİ DANIŞMANLIĞINDAN AYRILDI

ELEKTRİK KESİNTİSİ UNUTULMAZ BİR ANIYA DÖNÜŞÜYOR

STRESİ AZALTAN 10 SÜPER BESİN

İBRAHİM TATLISES 8 EKİM’DE ADANA’DA

CHP’Lİ GÜRER:SIRADA AŞAR VERGİSİ Mİ VAR?

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI AÇILIŞA HAZIR

ADANA’YA “ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ!” DİYEREK VEDA ETTİ

BULUT: 5 AYDA 640 BİN KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ

DEMİRSPOR BAŞKANVEKİLİ KORKMAZ İSTİFA ETTİ

CHP’Lİ OYA TEKİN: BİZİM MAKAMIMIZ SOKAKLAR

75. YIL SANAT GALERİSİ NE OLACAK?

ADANALI ÇİFTÇİLER, SULAMA MAĞDURU

ADANA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA VAR!