OĞLUM KÜRT’SÜN, NEDEN İNKÂR EDİYORSUN?

Bir gün bir dostum şu soruyu yöneltmişti bana. Nereden buluyorsun bu kadar köşene konuları? Eğer Türkiye’de yaşıyorsan olayda çok, konuda demiştim.

Bir gün bir dostum şu soruyu yöneltmişti bana. Nereden buluyorsun bu kadar köşene konuları? Eğer Türkiye’de yaşıyorsan olayda çok, konuda demiştim.

Sadece sokaklarda halkın arasında olacaksın, yani halka dokunacak onların sorunları neymiş beraber yaşaya can, hepsi bu kadar.

Haftanın iki gün TVA da siyasi ve ekonomi yayınlar yapıyorum. Yine Bayram öncesi yayına giderken Amerikan menşeli bir kafenin önünde biri erkek, birisi kız çocuğu 9-10 yaşlarda kafede oturan “rüküş” ablaya bir şey satmaya kalkıyor. Anlayacağınız çokta ihtiyaç olmayan peçete, dileniyor demesinler diye onu eline almış çocukcağız. Peçete uzattığı hanım, “rüküş” giyimli sosyete olduğu belli. Aralarındaki Şu konuşma beni derinden sarsmıştı. Nerelisin diye soruyordu kadın çocuğa. Çocuk utangaç Siverek abla diyordu, oğlum Kürdüm desene, neden demiyorsun diye abla kendince çocuğa kök dersi veriyordu. Öyle ya, bu ülkede Kürdüm diyecek övüntüyü mü bıraktınız çocuğa! göğsünü gere, gere Kürdüm desin!…

Bu ülkede yıllarca Aleviler ben aleviyim diyemedi, yıllardır Batıda insanlar ben Kürdüm diyemedi. Hep bir asimile çabası var! illa bizden olacan yok başkasının yaptığı hatayı sana yedirirler. Ne hatası? PKK’nın yaptığı vatan hainliğin faturasının tüm Kürt halkına çıkarıldığı gibi. Yani şimdi ne yapalım bu ülkeyi Karadenizliler yönetiyor ve ülke ekonomisi yerlerde bir o kadarda çalınan halkın parası cabası, n’apalım şimdi tüm Karadeniz halkını mı suçlayalım? Bu yazıyı yazarken bir arkadaşım konuya şahit oldu, tabi sen Kürt’sün ya! böyle taraflı yazarsın demez mi bana! Bak kardeşim sana kardeşim diyorum çünkü yıllardır bu ülkede biz kardeşiz denen martavalı yutturdukları için öyle dedim, ben birilerin hakkını savunmak için Kürt mü olmam gerek? İşin aslında ben Kürt’te değilim, olsaydım şerefle onunda yazardım. İnsan olmak yeter diye düşünürüm.

Dönelim tekrardan o küçük çocuklara, üç beş kuruş alacak diye daha hayatın başında bu travmaları geçiren bir çocukla büyüyünce nasıl diğer çocuklarla bağ kuracak? Bakın iki gün önce Diyarbakır, Mardin hattında çok büyük bir yangın çıktı 11 kişi öldü binlerce mal canın yongası misali hayvan telef oldu, televizyonlarda kaç dakika haber oldu? Tıpkı TRT’nin CHP’ye ayırdığı haber saniyesine benziyor! Bu ülkede benden olmayan ne olursa olsun düşüncesi var, en önemlisi bölgesel bir faşizm var ve bundan dolayı insan ayırt ediliyor. Sonrada “yağ gibi su yüzüne çıkan göbeğini kaşıyan adamlar” bu ülkede Kürt sorunu yok diyor!… Bu ülkede dibine kadar Kürt sorunu var, dahası sonradan hortlayan dibine kadar Türk sorununda peydah oldu. İnsanların yaşamak için etnik kökenden önce ekonomiye ihtiyacı var, son günlerde midemiz yüzünden nerden geldiğimizi düşünecek halde bile değiliz. Birileri bizi Cennetten yer verecem martavalları ile kandırıyor ve hortumları kendi cebine akıtıyor. O çocuk sadece belki bir 5 lira için abla, abla deyip yaklaştığı kişinin ne bilsin açmışın diyeceğine Kürt müsün diyeceğini! O çocuklar parklarda ya da denizde ya da sinemada, tiyatroda olması gerekirken o yaşta hayat mücadelesine girmiş, belki Filistin’deki İsrail zulmünden ölen çocuklar değil ama, onlarda inanın çok mutlu değiller. Ancak insanları yutturun kendi cepleriniz için, ne diyorsunuz “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ya da Fırat’ın kıyısında bir kurt kuzuyu kapsa o benim sorunumdur” Kuzumu kaldı kapılmaktan!… Haydi Beyler Göbeklerinizi kaşımaya devam edin, kim nerede zulüm çekiyor, kim bu ülkede acından bir bankta ölmüş, kim ekmek kuyruğunda kalp krizi geçirmiş size ne, sonrası Tüm restoranlar dolu sözleri ile günahlarınız af mı olacak? siz ancak kendi çıkarlarınız için insanların etnik kökeni ile uğraşın, yuh sizin adamlığınıza!     


Süleyman YALÇIN

23.06.2024 02:32:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE