ÖMER ÇELİK'TEN HAVALİMANI İÇİN DE BİR "MÜJDE" BEKLENİYOR

Çukurova'nın incisi Adana'nın üzerinden kara bulutlar eksik olmuyor. Verilen müjdenin ardından "kara haber" duyuluyor. 68 yıldır uluslararası hizmet veren Adana Havalimanı'nın kapatılacağına dair savlar, kamuoyunun gündemine bomba gibi düşüyor.

Adana, uzun yıllardır kamu yatırımlarından hak ettiği seviyeye bir türlü ulaşamıyor. Bu gerçeği bilmeyen, duymayan, yüreği daralmayan Allah'ın kulu bir Adanalı yok gibi. 

***

Başkent Ankara, uzun yıllardan bu yana Adana'ya hep "şaşı gözle" baktı, bakmaya da devam ediyor. Adana'nın Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı projesinin onaylanmasıyla bu makus talihini yenebilecegi beklenirken, bu kez Uluslararasi nitelikteki havalimanının kapatılacağının söylemiyle kendini karamsar bir tablo içinde buluverdi. 

***

Adana kırgın,

Adanalı üzgün,

Iş dünyasının moralı bozuk,

Kentte yatırım iklimi başlatılamıyor.

Kentlinin yüzünden düşen bin parça!

Bu kentte ve kentliye yazık!

Tarıma dayalı sanayi gelişimini 1950'li yıllarda başlatan Adana günümüzde dert küpü. 

*** 

17 Temmuz 2024 günü kentin üzerindeki bulutların dağıtılacağına yönelik bir müjde verildi. Bu müjdeyi AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından duyurdu.

***

Ömer Çelik, (Doğu Akdeniz) Ana Konteyner Liman Tahsisinin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın imzasıyla onaylandığını mujdeliyordu. Ve Türkiye projenin onaylandığını ilk olarak Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik'ten duydu. Çelik, "Bu dev eserin Adana'nın dünya ticaretinde ve uluslararası ulaşım koridorlarında önemli bir genişliğe sahip olduğunu" dile getiriyordu.

***

Adana Havalimanı 87 yıldır hizmet veriyor. Yukarıda ifade ettiğim gibi, 68 yıldır dünyada uluslararası hava ulaşımında isminden söz ettiriyor. Kentte sadece 5 dakika uzaklıkta. Havalimanında uçaktan inen bir yolcu yaya olarak 20 dakikada kendisini kentin göbeği Küçüksaat'te buluyor. 

***

Adana Havalimanı'nın bölge ve ülke ekonomisine katkısı küçümsenemez. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok kar eden havalimanlarından birisi. 

***

Verilere göre, Adana Havalimanı'ndan yılda 50 bini aşkın uçuş gerçekleştiriliyor. 

***

Yine ger yıl 5 milyondan fazla yolcu taşıyor. Şöyle bir etrafa bakalım: Son yıllarda açılan hiç kullanılmayan veya çok az yolcunun kullandığı "yolcu garantili" havalimanları bu ülkenin sırtında yük iken, kapatılmıyor. Yüklenici firmalar odullendiriliyor, Hazine'den her yıl milyonlarca dolar ödeniyor. Günde onlarca uçağın iniş- kalkış yaptığı ve darphane gibi para basan Adana Havalimanı kapatılmak isteniyor.

***

Sade bir yurttaş olarak buradan Adana kamuoyu adına başkent Ankara'ya sesleniyorum: Aklınızda böyle bir şey geçmiyorsa bir açıklama yapın. Bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyin. Adana Havalimanı'nın hizmet vermeye devam edeceğini kamuoyuna açıklayın ki Adana rahat nefes alsın. Adanalı moral bulsun, yüzü gülsün.

***

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın projeyi onaylandığını sosyal medya hesabından duyuran ve Adana kamuoyunun yanı sıra iş dünyasını sevindiren Sayın Çelik'ten bir müjde daha beklinir. Halk, Ömer Çelik'ten Adana Havalimanı'nın kapatılmayacağınin müjdesini Türkiye'ye duyurulmasını istiyor ve bekliyor.

 


Düzgün COŞKUN

25.07.2024 21:57:00

YAZARLAR


KIVANÇ: OVP EKONOMİ VE İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ HEDEFLER İÇERİYOR

MİGREN HASTALIĞI TÜRKİYE'DE EN ÇOK 50 YAŞ ALTI ERİŞKİNLERDE GÖRÜLÜYOR

TEKİN: SEYHAN MUTFAK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“VAHŞİCE YAPILAN AĞAÇ KATLİAMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

SEYHAN DEVLET HASTANESİNE KADIN BAŞHEKİM

İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞ KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ALAN

AYDAR: BEŞ AYDA BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

GAZETECİLERE TEHDİTLERE KINAMA

KASAP, KEBAP VE LOKANTA İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

“BEN KÜBA”, 60. YILINA ÖZEL GÖSTERİMLE ADANA ALTIN KOZA’DA

ALTIN KOZA FESTİVALİNDE ''SEVGİ KORTEJİ'' YAPILMAYACAK

"PAMUKTA HASAT SÜRERKEN ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ"

MHP’DE BAŞKANLAR GÖREVE BAŞLADI

YERFISTIĞINDA HASAT BAŞLADI

ADANA SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

4 MAÇTA 1 PUANA RAZI OLDU

ADANASPOR’DA BAMBA İÇİN SAYGI DURUŞU