ÖZGÜR BEY,

LİDER: Savaşın kazanılması için nehre bir köprü yapılmasına karar verir.

ÖZGÜR BEY,

Bilmediğinizi sanmıyorum ama söylemek zorumda bıraktınız. Devlet yönetiminden en küçük bir işletmeye kadar, her kurumda bir yönetim hiyerarşisi vardır. O hiyerarşi de kendi birimleri içinde daha küçük hiyerarşilerle ayrılır:

  1. Lider.
  2. Yönetici.
  3. Teknisyen.

LİDER: Savaşın kazanılması için nehre bir köprü yapılmasına karar verir. 

YÖNETİCİ: Köprünün nehrin neresine, hangi malzemelerle, ne kadar süre içinde, nasıl bir maliyetle, kimlerle yapılacağını hesaplar ve ekibini seçer.

TEKNİSYEN: Elindeki malzeme ve ekiple köprünün, kendisine verilen projeye göre, en sağlam bir şekilde ön görülen zamanda yapılıp teslimini sağlar. 

Ama başından sonuna kadar, köprünün her şeyinden lider sorumludur. Bu her işe karışıp, her şeye müdahale edip, her görevli adına konuşması anlamına gelmez. Lider de, yönetici de, teknisyen de kendi alanlarına giren konularda birinci derecede sorumlu kişiler olarak kendileri bilgi verirler.

Liderler fıldır fıldır dünyayı dolaşarak, her şeyi kendisi konuşup, her pazarlığı kendisi yapmaz. Bu, kendisini her derecedeki muhatabıyla aynı seviyeye çekmek anlamına gelir. Siz lidersiniz. Lütfen liderliğinizi yapın. Nehre köprü yapılmasına karar verin ve sonra da denetleyin. Hem karar vermek, hem ameleyi seçmek, hem de ameleye çivinin nasıl çakılacağını göstermek sizi çok marifetli ve becerikli yapmaz.

Sizden iyi kimsenin bilmediğine eminim. Atatürk Lozan’a kendisi gitmedi. Bir ekip ve başında kendisini en iyi temsil edecek İnönü’yü bir ekiple gönderdi. O lider olarak Türkiye’de kaldı ve Lozan’ın liderliğini İnönü’ye bıraktı. Ama görüşmelerin her safhasında beraberdiler. (Nutuk’u tekrar okuyun.) Sonra da Lozan zaferi Cumhuriyetimizin temeli oldu.

Yapın, tarihe geçin. Çok konuşma. Emerson, ”Ne olduğun kulaklarımda o kadar yüksek sesle çınlıyor ki, ne söylediğini duyamıyorum,“ demiş. Sizi yaptıklarınız anlatacak, söyledikleriniz değil.

Biraz üstü kapalı gibi oldu ama sanırım anladınız Evlat. Hitabımdan alınmayın çünkü evladım yaşında, hatta iki çocuğumdan da küçüksünüz. Hem de annen ve babanla meslektaşız.

Umarım bu konuda beni başka yazılar yazmak zorunda bırakmazsınız.

Başarılar dilerim.

Sevgi ve Makamına Saygılarımla.


İfral TURGUT

28.09.2024 23:30:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE