PELİN GÜNDEŞ BAKIR

Konuya girmeden önce, Pelin Gündeş Bakır hakkında çok kısa bir bilgi:

İngiltere'de inşaat mühendisliği alanında Imperial College'dan Diploma ve beton yapılar dalında Master derecesi aldı. Doktorasını, İstanbul Teknik Üniversitesinde tamamladı. Belçika'da Leuven Üniversitesinde post-doktora yaptı.  

İstanbul Teknik Üniversitesinde, profesör oldu. 70'in üstünde bilimsel eseri var. Avrupa ve Amerika'da 4 bilim dergisinin Editörler Kurulu Üyesi ve 20 bilim dergisinin Hakem Kurulu Üyesi. Berlin Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinde dersler verdi.  

AKP Milletvekili ve 24. Dönem Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi. Çok iyi derecede İngilizce biliyor.

Bu Hanım Bakırköy'de 3 kişinin siyanürle ölmesinin ardından, "Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık,"  dediği için  Merkez Disiplin Kurulunca ihraç edildi. Elbette başka suçları da vardı.

Pelin Hanım’a   Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,”     “Pelin Hanım, Türk Milletine korkmadan iki olayı anlatmak zorundasınız. Suriyelilerin gelmeye başladığı dönemde Bayan Davutoğlu AK Partili kadın milletvekilleri ile konuşmasında ne söyledi? Geri Kabul Anlaşması sırasında kim sizi neden genel kurulda üzerinize yürüyerek tehdit etti,” diye bir çağrıda bulundu.

Pelin Hanım’ın cevabını, kendi ifadesiyle ama çok kısaltarak veriyorum:

1-Ümit Bey ben korkmam. Suriyeliler politikasına karşı çıktığımı ve sığınmacıların milyonları bulacağını Kızılcahamam kampında  Cumhurbaşkanı, ve 1000’i aşkın kişinin önünde söyledim. 

2- AB Uyum Komisyonu üyesi olduğum 2013’te Geri Kabul Anlaşması’nın Genel Kurula gelmesini engellemek için tek başıma mücadele ettim. Başaramayınca, Genel Kurulu terk ettim.

3- AKP’nin göçmen politikasını eleştirip, “Ben Türk’üm,” dediğim için partiden ihraç edildim. Eşime yüzlerce kumpas kuruldu.  

4-Geri kabul Anlaşması’nın engellenmesi için, Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’a gittim. Bir hanıma söylenmeyecek sözler şahsıma sarf edildi.

5-Davutoğlu’na bu anlaşma imzalandığı takdirde AB üye ülkelerinden vize serbestisi alacağımız söylenmiş. Anlaşmayı okudum. Başbakana da yalan ve yanlış bilgi verilmiş.

6-Davutoğlu vize serbestisi alıyoruz diye açıklamalar yaptı. Oysa anlaşmada böyle bir madde olmayınca hukuken bağlayıcılık olmuyor!

7-Vize serbestisi diyalog süreci diye bir şeyden bahsetmişler. Oysa, bu tip diyalog süreçleri tarafları bağlamaz.

8-  Yurtdışı komisyon görevlerimden dolayı, sadece davete katılabildim.  

9-Orada Bayan Davutoğlu değil de, bazı kadın milletvekillerinin “İnşallah bizim çocuklarımız bu sığınmacılarla evlenecek,” dediklerini hatırlıyorum. Çok canım yandı!  

10- 4 ayda bir Strazburg’da Genel Kurul olurdu. Ben önce tüm raporları okur, Türkiye’nin aleyhine maddeleri tespit ederdim. Bunların çıkarılması, yerine lehimize madde koyulması için önergeler hazırlardım.

11-Türkiye’nin lehine olan önergeleri Genel Kurulda oylamaya sunmamı Mevlüt Çavuşoğlu sürekli engellenmeye çalışıyor, “Türkiye’yi savunan önerge vermeyeceksin,” diyordu.    

12-Ağır mobbing yüzünden, bazı sağlık sorunları da yaşadım  Çavuşoğlu şahsıma uygulanan mobbingin dozunu kaçırdı.

13-Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Konseyinde önergeleri Table Office’e götürürken yolumu kesiyor, bana, “kapasitesiz, saygısız, şerefsiz” gibi sözlerle saldırıyordu. Hiç aldırış etmeden Türkiye’yi savunan önergeleri oylamaya koydurttum.

14- Çözüm sürecinde, Genel Kurul’a “PKKLI teröristler, PKKLI aktivist olarak değiştirilsin,” diye önerge geldi. Böylece  PKK, AB terör örgütleri listesinden çıkartılacaktı.  

15- Bir AKP kadın milletvekili evet oyu kullandı.   Oylamadan çıkışta da yine mutat olduğu gibi “Çözüm sürecine karşı çıktın. Seni Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğiz,” diye üstüme saldırıldı.

16- Çavuşoğlu beni Tayyip Bey’e şikayet etmeye başladı. Tayyip Bey beni dinlemedi hiç. Eşime de “Grup disiplinine uymuyormuş,” demiş.  

17-Türk Milleti’ni, Devletimizi yurt dışında savunmamak, Milletimize ihanet, Avrupalıların tüm taarruzlarına sessiz kalmak, karşı önerge hazırlamamak eğer grup disipliniyse, evet ben o grubun disiplinine uymadım! Damarlarımda taşıdığım Türk kanı böyle bir disipline uymama manidir!

Şimdi AKP’nin kuruluşundan beri istifa edip ayrılma basiret ve cesaretini gösterenler gözümün önüne geliyor ve partinin esas misyonunu, vizyonunu BOP Eşbaşkanlığını daha iyi anlıyorum.

  • KİM BİLİR, BİLMEDİĞİMİZ, DUYMADIĞIMIZ DAHA NELER DÖNÜYOR.

 

 

 

 

 


İfral TURGUT

1.07.2024 17:43:00

YAZARLAR


TGC 2024 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

İsmail GÜNEŞ Yazdı/ ADANA’NIN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI: KAPATILIYOR MU?, NEDEN KAPATILMAMALI?

SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ YIKILACAK, YENİSİ YAPILACVAK

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN 69 ECZACI MEZUN

TGC’DEN AÇIK RADYO’NUN LİSANSINI İPTAL EDEN RTÜK'E TEPKİ

SAĞLIK EMEKÇİLERİ 17 HAFTADIR ‘VERGİDE ADALET’ İSTİYOR

46 İLDE LİSANSLI DEPOCULUK YAPILIYOR

ADANA TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

CHP’Lİ AYHAN BARUT: PEMBE DEĞİL KARA TABLO

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

ADANA TARIMINDA ÖNE ÇIKAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

DEMİRSPOR’UN LİSANSLI FUTBOLCU LİSTESİ

SEYHANSPOR ANTRENMAN SAHASI ARIYOR

SEYHAN’DA 10 TESİSTE,14 BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ

BU GEZİDE AKP, CHP, DEM VE İYİ PARTİ V AR, MHP YOK

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI OLDU

DEMİRSPOR’A, ASLAN SPORTİF DİREKTÖR LOLDU