“ŞAKİRPAŞA HAVAALANI İÇİN TEK YUMRUK OLMALIYIZ”

“Adana’nın değerleri bir bir yok oluyor. Önce 5 Ocak Stadı yıkıldı, Sarıçam’a Yeni Adana Stadı yapıldı. 5 Ocak Stadı’nın yerine “Millet Bahçesi” yapılıyor. Oraya yeni bir stat ya da spor merkezleri yapılsa daha güzel olurdu.

Günaydın Adana Gazetesi Yayın Kurulu olarak önceki gün Seyhan Belediye Başkanı sayın Oya Tekin’i ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunduk.

Başkan Oya Tekin, tıpkı diğer belediye başkanlarının söylediği gibi söze belediyenin borçlarından girdi. Sonrasında devamla mali disiplin sağlamakla birlikte Seyhan ilçesine güzel ve kalıcı hizmetler vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Sohbetimizde belediye olarak yapacakları hizmetleri anlattı. O anlattı, biz dinledik. Biz sorduk Başkan Oya Tekin cevapladı.

Güzel bir sohbetin sonuna gelirken Adana’yı ilgilendiren soruyu sordum.

***

Sayın Tekin’e sorduğum soru biraz uzun oldu, ama öyle sormak zorundaydım. Çünkü, sorduğum sorunun konusu Adana’yı çok yakından dolayısıyla Seyhan’ı da ilgilendiriyor.

Oya Tekin’e sorumu şöyle sordum

“Adana’nın değerleri bir bir yok oluyor. Önce 5 Ocak Stadı yıkıldı, Sarıçam’a Yeni Adana Stadı yapıldı. 5 Ocak Stadı’nın yerine “Millet Bahçesi” yapılıyor. Oraya yeni bir stat ya da spor merkezleri yapılsa daha güzel olurdu. Şimdi sıra geldi Şakirpaşa Havaalanına. Ekim ayında Şakirpaşa Havaalanında Teknofest yapılacak. DHMİ de artık sosyal medya hesaplarında Adana Şakirpaşa Havaalanı ile ilgili paylaşımda bulunmayarak havaalanımızı gözden çıkarmış. Havaalanının kapatılmaması için bazı milletvekilleri ve geçtiğimiz yıl Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar çağrıda bulunmuştu, sonuçsuz kaldı. Siz belediye başkanı olarak Seyhan ilçesi sınırlarında bulunan Şakirpaşa Havaalanı için bir eylem planının öncülüğünü yapabilir misiniz?”

***

“Bir kentin sorunlarını tartışıyorsak eğer burada siyaseti bir kenara bırakıp, hep birlikte kenetlenmemiz lazım. Burada şu partilisin bu partilisin değil de kentin yararın olacak şekilde bir araya gelebilmek gerekiyor. Türkiye’de siyasetteki ayrıştırmalar, en büyük hak arayışlarınızda dahi sizi bir araya getiremeyebiliyor. Şimdi Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması herkesin ortak derdi. Ama biz bunun için bir araya gelemiyoruz. “Kent Hakkı’’ denen bir şey var. Benimde çok önem verdiğim ve üstünde durduğum bu kavram bize kentin önemini anlatıyor. 6 Şubat depreminde büyük zarar görmüş illerimiz için yardıma gelen uçaklar Adana Şakirpaşa Havaalanına iniş yaptı. Dolayısıyla Şakirpaşa Havaalanı gerek kentimiz gerekse komşu kentler ve ilçeler için büyük önem taşımaktadır. Gerek milletvekilleri, gerekse belediye başkanları tarafından yapılan bireysel çağrılar kıymetlidir. Ancak, Şakirpaşa Havaalanının kapatılmaması için birlikte hareket etmeliyiz. Bizde bu konuda elimizden geleni yapacağız tabi ama şu an önceliğimiz belediye. Çünkü; biz şu an belediyeye gelen hacizlerle uğraşıyoruz.”

***

Dünkü köşe yazımda belirttim ve tekrarlamak gerekirse, buradan tekrar bir çağrıda bulunalım. Bireysel çağrılar, eylemler ne yazık ki ses getirmiyor. Eğer Adana’nın milletvekillerinin tamamı, Adana’nın tüm belediye başkanları, Adana’daki tüm STK’ların başkanları, tüm iş insanları, bürokratlar hep birlikte Şakirpaşa Havaalanı’nın önünde “Havaalanımız kapatılmasın” çağrısında bulunurlarsa inanıyorum ki Şakirpaşa Havaalanına hiç kimse dokunmayacaktır.

Artık dünyanın her havaalanında ve havacılıkla ilgili tüm mecralarda Adana isminin silinmemesi için hepiniz, hepimiz Şakirpaşa Havaalanına sahip çıkmalıyız.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Adana Şakirpaşa Havaalanını gözden çıkarmış olabilir. Asıl biz havaalanına sahip çıkacak mıyız, önemli olan budur.

 

 

 


Hüseyin SUNGUR

18.07.2024 08:35:00

YAZARLAR


ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI’NDA 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

ADANA’YA 194 DOKTOR KADROSU

ADANA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

KENTİN YARININI KENDİN BELİRLE

VALİ KÖŞGER SARIÇAMLI MUHTARLARLA

ANNE BABALARIN EN ÇOK MERAK ETTİKLERİ 10 SORU VE YANIT!

BÖBREKLERİ KORUMANIN 10 YOLU

KOZAY’DAN MEŞALELİ YÜRÜYÜŞE VE YAŞAR KONSERİ’NE DAVET

"ÖĞRENCİ BAŞARILARINI YÜKSELTMEK İŞBİRLİĞİ ŞART"

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENİ SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI DA OLABİLİR!

CEYHAN'IN MERKEZİNE YENİ YEŞİL ALAN

YÜREĞİR BİLİM MERKEZİ DAHA AKTİF OLACAK

ZEYDAN KARALAR’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

VALİ KÖŞGER’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

AKDENİZ OFF-ROAD KUPASI ŞAMPİYONASI ADANA’DA DÜZENLENECEK

BNARUT: GIDA EGEMENLİĞİMİZİ BALTALAR

SEYHAN’DA ZAFER BAYRAMI’NDA FUTBOL ŞÖLENİ