ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI’NDAN UÇUŞ VAR MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağına ilişkin sözleri yalanlamasını yineleyerek "defalarca söyledik ama yine tekrar edelim, Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağına ilişkin sözleri yalanlamasını yineleyerek "defalarca söyledik ama yine tekrar edelim, Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Çukurova Havalimanı, bölgenin havalimanı ve adı üstünde olduğu üzere uluslararası bir havalimanı olarak Adana, Mersin, Osmaniye ve Niğde başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet edecek" dedi.

Adana’yı, Adanalıyı bırakın, yurdun bir başka bölgesinde yaşamını sürdürenlere de sorun! “Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatıldı mı” diye sorun! Büyük bir olasılıkla, “yaşadığım kentten, Adana Şakirpaşa Havalimanı’na gidebilecek miyim” diye soracaktır! Çünkü yıllardır gerek bölgenin gerekse yurdumuzun “güneydeki” en bilindik/ en çok kullanılan/ en güvenilir havalimanı olarak ismini duyurmuştur. Geçtiğimiz yıl yaşanan yüzyılın yıkımı şubat depreminde “var olmasının” önemi daha iyi anlaşılmıştır! Otuzbeş/ kırk kilometre ilerisine yapılan bir havalimanı “kapanmasının” gerekçesi olmamalıydı! “Kapatılmayacak” sözünün Adanalılar için ya da “uçuş” yapacaklar için anlamı yok!

***

Yıllardır AKP’ye oy verdiğini bildiğim bir Adanalı ile konuşurken, “her seçimde oy verdiğim partinin hem ildeki yetkilileri, hem de vekilleri Adana’ya ayıp yaptılar” dedi! “Bir kez, Mersin’de Şakirpaşa’da olsun diyerek çaba harcamadı! Üstelik oyumu verdiğim, vekil olmasını sağladığım bir vekil, sanki iyi bir şey yapıyormuş gibi sosyal medyadan Mersin Uluslararası Havalimanı’na katılım çağrısı yaptı! Ya kardeşim, görmüyor musun, Şakirpaşa Havalimanı kapanıyor, yarından sonra İstanbul’dan gelecek çocuğumu artık Mersin Havalimanı’ndan alacağım, nasıl kapanmıyor” diye tepki gösterdi! 

Ne Mersinlilerin, ne de Adalıların “iki havalimanı olmasın” diye bir kaygısı yok! Ancak “iktidarın”, Adanalı ile Mersinlileri “tartıştırmak” gibi bir istemi olduğunu ileri sürenler var! Katılıyorum! Bir Mersinli arkadaşla söyleşirken, “bölge iki havalimanını kaldırmaz” diye bir tümce kurdu! Şakirpaşa’nın “kapanması” gibi bir düşüncenin “yanlış”, her zaman gerek lojistik, gerekse yolcu taşımacılığında önemli bir yer olduğunu vurguladım! Örneğin Karadeniz Bölgesi’nin yolcu sayısıyla karşılaştırıldığında, bir de o bölgede art arda açılan havalimanlarını anımsatarak Şakirpaşa Havalimanı’nın bölge için gerekliliğinin tartışılmaması gerektiğini söyledim! Ama yok, “iktidar” yanlısı basın olsun, isimler olsun “Çukurova’da büyük gurur” diye açıklama yapınca; birçoklarının algısı da, bakışı da alt/ üst oldu!

***

“Havalimanımızı, hakim rüzgar yönü açısından uygun şartlar, zemin, yer altı suyu seviyesi, şehir merkezlerine uzaklık ve ulaşım imkanları gibi birçok yönden değerlendirerek yer seçimi yapar ve havalimanlarımızı inşa ederiz” diye açıklama yapıyor, Bakan Uraloğlu! Seksendört yıldır yapılan uçuşlarda sayılan koşullardan “hangilerine” uygun değildi, Şakirpaşa Havalimanı? En zorlu koşullarda uçuşlar sürerken, son yıllarda “sözde” birçok yönden değerlendirilen, ancak kullanıma “uygun olmayan” havalimanları vardı! Yüzyılın yıkımı şubat depreminde bunu gördük!

Açıklama şu: Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Burası bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek!” Nasıl kapanmayacak? Ayrıca “Çukurova Havalimanı açılmasın” diyen de yok!  “Buradan Ankara’ya, İstanbul’a, diğer kentlere uçuş yapılacak mı, oralardan Adana’ya gelen yolcular olacak mı” diye soruluyor, “bundan sonra burada ne yapacaksınız” denilmiyor; örnekleri var, bulunur bir şeyler! Adanalının anlatmak istediği “daha da mı” anlaşılmadı; geçmiş olsun! 


Oktay EROL

12.08.2024 21:48:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI