SALGIN

Bir süredir uygarlıkla ilkellik, insanlıkla aymazlık, çocuklarını korumak isteyenlerle devlet erkini elinde tutanlar mücadele halinde.

Bir süredir uygarlıkla ilkellik, insanlıkla aymazlık, çocuklarını korumak isteyenlerle devlet erkini elinde tutanlar mücadele halinde. Çocuklarımızın günde en az 6-7 saat bir arada ve birbirlerine temas halinde yaşadığı okullar nedense özellikle bu sene kasıtlı ve ısrarlı olarak pislik içinde tutuluyor ve bilinçli ya da bilinçsiz olarak kitlesel cinayete zemin hazırlanıyor.

Yaşları 7-18 arası değişen ve bünyeleri her türlü hastalığın saldırısına açık olan çocuklar, henüz toplumsal bir salgına maruz kalmadılar ama bir salgının her an patlaması da kaçınılmaz.

Şimdi tarih boyunca dünyayı sarsan salgınlardan birkaç tanesini hatırlatıp, sözümüzü sonunda açıklayalım. 

KARA VEBA : Dünya genelinde en fazla insanın ölümüne sebep olan salgınların başında 1347 Veba Salgını gelmekte. 1346 ile 1353 yılları arasında 75 ile 200 milyon arasında insan hayatını kaybetti. Küresel nüfus %17-54 arası, Avrupa nüfusu ise %30-60 arası azaldı 

ÇİÇEK HASTALIĞI: Virüs kökenli bulaşıcı bir hastalık. 1967 yılından itibaren dünya genelinde uygulanmaya başlanan agresif aşılama programı sonucu 1980 yılında yeryüzünden silindi ama   56 milyon insanın hayatına mal oldu.

İSPANYOL GRİBİ: Birinci Dünya Savaşı’nın sonrasında Domuz Gribi adıyla ortaya çıktı. 40 ile 50 milyon arası insanın canını aldı.

JÜSTİNYEN VEBASI: Tarihteki ilk veba salgını. Küresel ölçekte 30 ile 50 milyon arası insanın hayatını kaybettiği salgın, başta Doğu Roma İmparatorluğu ve başkenti İstanbul’un yanı sıra, Akdeniz çevresindeki bütün liman kentlerini etkiledi. Vebaya dönemin Bizans İmparatoru Jüstinyen’in ismi verildi.

HIV / AIDS: 1980’lerin başında Orta ve Güney Afrika’da ortaya çıktı. İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü’nün yol açtığı   Sendrom yaklaşık 35 milyon kişinin canını aldı. 

COCOLİZTLİ SALGINI: 16. yüzyılda Meksika ve Guatemala’da ortaya çıktı sonuçta 15 milyona yakın insan hayatını kaybetti.   Hastalığa, bölgenin yerli Nahuatl dilinden “hastalık” veya “kötülük” olarak çevrilebilecek "cocoliztl" adı verildi.

COVİD-19: Çin’in Wuhan bölgesinde 2019 yılı Aralık başında ortaya çıktı. İnsandan insana solunum yoluyla geçen bir hastalık. 2020 Mart’ından bu yana hayatımızda olan COVID-19 nedeniyle şu ana kadar 7 milyona yakın insan hayatını kaybetti.

Okullar pislik içinde. Tuvaletlere girilmiyor. İçecek sağlıklı su yok. Hijyenik gereçlerin adı bile geçmiyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere belediyeler okulları kendi imkanlarıyla temizlemek istiyor ama devlet belediyeleri okula sokmuyor ve “Hayır, yapamazsınız, pis kalacak, pislik içinde yaşayacaklar ve gerekirse hep beraber ölecekler. Hatta bu hastalıkları ailelerine taşısınlar ve kitlesel olarak ölsünler,” diyor.

Ne yapmak istiyorsunuz, Allah aşkına? Aranızda politik  bu mücadele, rakibinizi başarısız gösterme üzerine kurgulanmış kalleşçe, alçakça, ahlaksızca   bir mücadele olabilir. Ama bugün, yarın korkulan gerçekleşir ve bir salgın ortaya çıkarsa, önce  başlangıçta bahsettiğim 13.000.000 gelecek nesil ve ailesi bu tehlikeyi yaşayacak ve bu kafayla siz bu bela ile asla başa çıkamayacaksınız.

BİR AN OLSUN İNSAN OLDUĞUNUZU HATIRLAYIP KENDİNİZDEN BAŞKALARINI DÜŞÜNÜN. BEYNİNİZ, “HER FANİ ÖLÜMÜ TADACAKTIR’IN” ÖTESİNE GEÇMEYEBİLİR AMA,

  • GEMİ BATARSA TEK FARKINIZ LÜKS KAMARADA ÖLMEK OLACAK.

İfral TURGUT

1.10.2024 23:26:00

YAZARLAR


Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI

Ç.Ü YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDAN YENİ AB PROJESİ

GÜRER: TARLADAN MARKETE FİYAT 3 KAT ARTIYOR

DEMİRÇALI ÇUKUROVA GİAD’IN KONUĞU

DEMİRÇALI VE EMEKLİLERLE BULUŞTU

SEYHAN’DA PARKLAR, SİYLE KADINLARA EMANET

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON

TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DESTEK

ADANALI DAĞCILAR ZİRVE TANIMIYOR

“MANİA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR DEDİKLERİ ŞAKİRPAŞA’DA TEKNOFEST UÇAKLARI UÇUYOR”

ADANA’DAKİ TURNUVAYA 500 TENİSÇİ KATILIYOR

TBMM KÜRSÜSÜNE PAMUKLA ÇIKTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ WHATSAPP İLETİŞİM HATTI KURULDU