SEVGİ TANRIDIR VE TANRI SEVGİDİR.

Lieserl, Albert Einstein’ın kızı. Babasının yazdığı 1400 mektubu Yahudi Üniversitesine bağışladı. Tek bir şartı vardı: Babasının ölümünün üzerinden 20 yıl geçmeden yayınlanmayacaktı. Bir tanesini kısaltarak sunuyorum.

Lieserl, Albert Einstein’ın kızı. Babasının yazdığı 1400 mektubu Yahudi Üniversitesine bağışladı. Tek bir şartı vardı: Babasının ölümünün üzerinden 20 yıl geçmeden yayınlanmayacaktı. Bir tanesini kısaltarak sunuyorum.

“İzafiyet kuramını açıkladığım zaman çok az kişi beni anladı. Bu yazdıklarımın önyargıyla karşılanacağını biliyorum. Mektupları gerektiği sürece korumanı istiyorum, ta ki toplum şimdi açıklayacaklarımı kabul edecek düzeye gelene kadar.

Bilimin açıklayamadığı son derece kuvvetli bir güç var. Bu güç herkesi kapsıyor ve yönetiyor. Evrenin çalışmasını sağlayan her olgunun arkasında bile o var ve henüz tanımlanamadı.

Bu evrensel güç SEVGİDİR. Bilim insanları, evren için birleşik bir kuram ararken, görülemeyen en kuvvetli evrensel gücü unuttular.

Sevgi Işıktır; onu alıp verenleri aydınlatan.

Sevgi yer çekimidir, insanları birbirine çeken.

Sevgi kuvvettir; en iyiyi çoğaltan ve insanlığın kör bencilliklerinde tükenmemesine izin veren.

Sevgi için yaşarız ve ölürüz. SEVGİ TANRIDIR VE TANRI SEVGİDİR.

Sevgi yaşama anlam katar ama evrende kendi özgür irademizle kullanamayacağı tek enerji olduğu için ondan korkuyoruz.

Eğer türümüzün hayatta kalmasını istiyorsak, eğer hayatta bir anlam bulmamız gerekiyorsa, eğer dünyayı ve içinde yaşayan her duyarlı varlığı kurtarmak istiyorsak, sevgi tek ve biricik çözümdür.

Belki bir sevgi bombası, gezegenimizi harap eden açgözlülük, nefret ve bencilliği tamamen yok edebilecek kadar güçlü bir cihaz. Ama yapmaya hazır değiliz.

Buna rağmen her bireyin enerjisini açığa çıkartmayı bekleyen küçük ama kuvvetli bir jeneratör var.

Bu evrensel enerjiyi almayı ve vermeyi öğrendiğimiz zaman, sevgili Lieserl, sevginin hepsini yendiğini, her şeyin ötesine geçtiğini doğrulayabileceğiz, çünkü sevgi hayatın en özlü kısmıdır.

Bütün hayatım boyunca, kalbimin içinde sana dair sessizce atanları ifade edemediğim için çok derin bir pişmanlık duyuyorum. 

Belki artık özür dilemek için çok geç, ama zaman göreceli olduğu için sana söylemem gerekiyor: Seni seviyorum ve nihai cevabı bulduğum için sana teşekkür ederim.

Baban Albert Einstein

Lieserl babasının vasiyetine uyarak, insanlığın artık “koşulsuz sevgiyi” anlayacağını düşündüğü için yayınladı.

Peki sizce; koşulsuz sevginin ne olduğunu, sevginin ve sevmenin değerini, sevginin insanlık için ne ifade ettiğini ve sevmeyi, biliyor, birbirimizi gerçekten seviyor muyuz?

Einstein insanın insanlığa görevini de şöyle tanımlamıştı: Görevimiz kendimizi özgürleştirmek, şefkat çevremizi genişletmek, tüm canlıları ve tüm doğayı kucaklamak olmalıdır.

  • ÇOK MU ZOR TÜM CANLILARI VE TÜM DOĞAYI KUCAKLAMAK?

 


İfral TURGUT

15.11.2025 17:17:00

YAZARLAR


DUYGUYU İNSAN İLE İNŞA EDEN FİLMLER HER ZAMAN VAR OLACAK…

CEYHAN’DA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN DENETİMİ

Serhan Kelleözü Yazdı/ÇİÇEK ARTIK SEVİLMİYOR

APARTMANLAR KOMŞULUK BAĞLARINI KOPARDI!

HER BOĞAZ AĞRISI ANTİBİYOTİK GEREKTİRMEZ!

MMO’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

ÇOCUKLAR SEYHAN’DA TİYATRO İLE BULUŞTU

YÜREĞİR’DE “ATATÜRK VE CUMHURİYET” SÖYLEŞİSİ

KISA FİLM YARIŞMASI SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Ergül HALİSÇELİK Yazdı / SİYASET PARA DEĞİL, BİZE SİZ GEREK! MAMDANİ’NİN 'ERİŞİLEBİLİRLİK SİYASETİ' TÜRKİYE’YE NE SÖYLÜYOR?

KONULARA GÖRE “TEŞVİK” DÖNEMİ

ERDOĞAN’A “KARDEŞLİK SANDIĞI”

SAVCI KİRAZ ANISINA FUTBOL TURNUVASI

BALCALI BAŞHEKİMİ DEĞİŞTİ

GAZETECİYİ VE HALKIN HABER ALMA HAKKINI ENGELLEMEKTEN VAZGEÇİN

ALTIN FİYATI YÜKSELİŞTE

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SGK BORCU 7 MİLYAR