SICAKLARA HAZIR OLUN

Uzmanlar, bu yıl 60 yılda bir bunaltıcı sıcaklar yaşanacağını, bu yıl ise 40 gün kedi günü (20 gün orta süreli kedi günü) yaşanacağını ve sıcaklıkların 45°C'nin üzerine çıkacağını hatırlatıyor. Şu anda Malezya, Endonezya, Singapur ve diğer ülkeler bir "sıcak hava dalgası" yaşıyor.

Sevgili arkadaşlar, sıcaklara hazır olun!*
  Uzmanlar, bu yıl 60 yılda bir bunaltıcı sıcaklar yaşanacağını, bu yıl ise 40 gün kedi günü (20 gün orta süreli kedi günü) yaşanacağını ve sıcaklıkların 45°C'nin üzerine çıkacağını hatırlatıyor. Şu anda Malezya, Endonezya, Singapur ve diğer ülkeler bir "sıcak hava dalgası" yaşıyor.

   - 40°C ile 50°C arasındaki yüksek sıcaklıklara hazırlıklı olun. Her zaman oda sıcaklığında temiz su için ve yavaşça için. Soğuk su veya buzdan kaçının.*
  Sıcak bir günde aşağıdakileri uygulayın:

   NE YAPMALI VE NE YAPMAMALI?

     1- Doktorlar, sıcaklık 40°C'ye ulaştığında çok soğuk su içilmemesini tavsiye ediyorlar; çünkü küçük kan damarlarımız yırtılabilir veya patlayabilir.

 Doktor, bir arkadaşının sıcak bir günde sokaktan geldiğini söylüyor.  Çok terlemiş durumdaydı ve bir an önce serinlemek istedi. Hemen ayaklarını soğuk suyla yıkadı. Birden gözümün önünde yere düştü.  Hemen ambulans çağrıldı ve hastaneye götürüldü. Kılcal damarlarında çatlama oldu ve felç geçirdi.

   2- Sıcaklık 38°C'nin üzerine çıktığında ve siz sokaktan geldiğinizde soğuk su içmeyin. 

Sıcak veya ılık su içebilirsiniz, ancak yavaş içmek şartıyla...
3- Dışarıdan gelince ellerinizi veya ayaklarınızı hemen yıkamayın. Cildinizi de yıkamayın ve güneşe maruz da bırakmayın.

4- ve geldikten sonra banyo yapmadan veya duş almadan önce en az 30 dakika kadar ev de normal ortamda bekleyin.
5- Adam eve geldikten sonra  sıcaktan bitkindi. Serinlemek için hemen duş aldı. Duş aldıktan sonra çenesi tutularak hastaneye kaldırıldı. Felç geçirdi.

   İHTİYATİ ÖNLEMLER:

Tekrar ediyorum, sıcak yaz aylarında veya çok yorgun olduğunuzda, hemen çok soğuk su içmeyin, çünkü bu kan damarlarının daralmasına neden olarak felce yol açabilir, kalp krizi gecirebilirsiniz.

Bu mesajı herkese iletin ve birbirinizle paylaşın!

Erdoğan VAROL

 


Erdoğan VAROL

23.06.2025 22:03:00


ZEYDAN KARALAR’DAN MESAJ VAR

ATATÜRK CADDESİ 1960

TGC 2025 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

ZEYDAN KARALAR’IN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI, AVUKATI İTİRAZ ETTİ

“HAİN KALKIŞMAYAMİLLETİMİZ KARŞIKOYDU”

ADANA’DA ZEYDAN KARALAR'A DESTEK MİTİNGİ

MANSUR YAVAŞ KARALAR’I SAVUNDU

BAHÇELİ, 28 YILDIR MHP GENEL BAŞKANI

TİMUR SOYKAN SERBEST BIRAKILDI

"ANIZ YAKMAK, GELECEĞİMİZİ YAKMAKTIR"

“TİMUR SOYKAN GAZETECİDİR, SERBEST BIRAKIN”

TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’I ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

7 TEMMUZ “DÜNYA DEĞİŞİM GÜNÜ” OLARAK KUTLANACAK

CHP’DEN KARALAR’IN GÖZALTINA ALINMASINA ADANA’DA PROTESTO

TGC, TÜRKYAYBİR, TGS, TYS, PEN’DEN AÇIKLAMA

ADANA’DA AK PARTİ TEŞKİLAT AKADEMİSİ – LİDERLİK OKULU

SOLMAZ, KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERİ OLDU