SİYASETÇİ

Bu ülkede 113 tane siyasi parti varmış! Varmışta ne yapmışlar halk için?

Bu ülkede 113 tane siyasi parti varmış! Varmışta ne yapmışlar halk için?

Sorsan mangalda kül bırakmazlar, sanki Vatanı kurtarmışlar. Gerçi bir şeyleri kurtardıkları kesin, nedir o? Kendi aile bireylerinin geleceğini kurtarmışlar.

Yani Adına Nepotizm dediğimiz kelime…

Peki bu siyasetçiler, vekil, Belediye Başkanı, ya da herhangi bir yerin Başkanı olmadan sizinle aynı mahallede sizle aynı bankta, sizle çekirdek yiyip sohbetler etmiyorlar mıydı?

Şakalar yapıp kahkahalar atmıyor muydunuz?

Onlar sonunda aday oldular, bu dostluklar sadece seçimlere kadar seçilene kadar aynı şekilde devam etti.  Sonrası aslında kısa bir süre yine adamlık fotosu uğruna hâl, hatır sormalar gidip geldi, aradan biraz zaman geçti, önce telefonlar sonrasında görüşmeler kesildi. Hepsinde mazeret aynı… Hiç zamanım yok!

Aslında zamanım yok diyorsa “önceliği sen değilsin”, unutma.

Yaşam tarzları önce değişiyor, başka mahalleden evler, gıcır, gıcır arabalar sonrası çocukları başka okullara neden basit, fakirsin sen çocukları babaların sohbet ettiği kişilerden daha yükseğe elit tabaka oldular.

Peki,

San hala neden emekli maaşın 10 bin iken asgari ücret düzeyinde olsun diye sosyal medya örgütlenmesine katılırken onlar nasıl oldu, bu kadar zengin oldular?

Sorarsan sonrasında yeni huy edinmişler “vatan millet” edebiyatı yapar olmuşlar, hani şu “yüzüğümden başka zenginliğim” yok demişlerdi!…

Bak halk ne yaşıyor iki örnek,

Geçen gün semt pazarında 70 TL’den aşağı meyve bulamayınca helede üstüne limona 70 TL diyen satıcıyı öyle bir tepki vermişim ki, 15 Temmuz’u bize Bayram diye gösterenlere bile bu kadar sert tavır almamışım!…

Satıcı, iki gün içinde 5 kişi narenciye bahçesi olan çiftçi kafasına sıktı dedi. Kafasına sıkandan çok ne var bu ülkede! Polisler çalışma koşulları yüzünden intihar ediyormuş, Ceza evi koşulları kötü diye açlık grevine giren kişiyi kardeşi bana mektup yazmış.

Bir diğer halk yaşantısı; köşkere gittim baktım adamcağız nefes almakta zorluk çekiyor, diyor ki, hasta hane bana yüzde 60 engelli raporu veriyor, heyet diyor ki sen yüzde 40 engellisin, yani emekli olması için yüzde 50 engelli olması gerek, bundan dolayı adama 2300 TL maaş bağlamışlar, alın o parayı müsait yerinize vantilatör yapın, yapın ki, oradaki pislikler gider hiç değilse.

Evet hayat hiçte göründüğü gibi değil!

Hani o seninle terfi atlamadan önce sohbet eden siyasetçiler yüzünden oluyor bunların hepsi. Bencillik, önce kendi ailesini yaşatmak, çıkarcı, kibirli, şatafatı seven insanlar sonradan görme siyasetçiler seni bu hale getirdi. Bak değil telefonuna bakmamak yanına bile oturmuyor artık, hani parkta kuşlara beraber yem atıyordunuz, hayalleriniz vardı şöyle yapacam, böyle yapacam diye, sahte siyasetçiler ne oldu, karakteriniz üst yaşam tarzına yenik mi düştü? Demek karakter olarak çok zayıfmışsınız görmemişiz, fakat suç yine sende değil bende, bizde, onlarda herkeste, yani halkımızda, değiştir be kardeşim artık bu sıyrık siyasetçileri, değiştir be kardeşim kaderin değişsin, senin paranı çalıyor diyorsun ama dindar, senin paranı çalıyor ama, Atatürkçü, senin paranı çalıyor “vatan bölünmez ezan susmaz” diyor. Vallahi, billahi yalan söylüyor sadece amacı kendi ahvalleri, kendi ortamı için kendine benzeyen insanlar yaratmak

 


Süleyman YALÇIN

15.07.2024 16:15:00

YAZARLAR


PATILI DOSTLAR YENI YUVALARINI ARIYOR

NENNİOĞLU: SORUNLARIMIZI BAKANLIĞA İLETTİK

ÇİFTÇİ ÜRETSİN Kİ BU ÜLKE AÇ KALMASIN

ÇUKUROVA HAVAALANI’NDA KRİTİK SORULAR

YUMURTALIK’TA TEMİZLİK!

TEV’DEN AYLIK BURS DESTEĞİNDE ARTIŞ

KAMU SPOR OYUNLARI ADANA’DA BAŞLIYOR

SEYHAN’DA TEMİZLİK SORUNUNU KARARLILIKLA ÇÖZECEĞİZ”

SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK:

DOĞUKAN ERCİYAS’A MİLLİ ONUR

TEMMUZDA 276 BİN 615 TAŞITIN TRAFİĞE KAYDI YAPILDI

ADANA ALTIN KOZA’DA ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLLERI’NIN SAHIPLERI BELLI OLDU

BÜYÜKŞEHİR’DEN ADANA’YA KURS MERKEZLERİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 23 HAFTADIR VERGİDE ADALET İSTİYOR

ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖĞER'DEN HAVAALANI AÇIKLAMASI

ADANA’DA MİLLETVEKİLİ TABLOSU DEĞİŞTİ

ÖZGÜR ÖZEL: “YAPAMIYORSAN BIRAK, BİZ YAPARIZ”