SOUL KİTHCHEN VE KENT LOKANTALARI

John Francis Bongiovi, ya da bilinen adıyla Jon Bon Jovi, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve kurucusu olduğu kendi adını taşıyan rock müzik grubunun solisti. Bir sanatçı yani.

John Francis Bongiovi, ya da bilinen adıyla Jon Bon Jovi, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve kurucusu olduğu kendi adını taşıyan rock müzik grubunun solisti. Bir sanatçı yani. Aynı zamanda sanatçı kişiliğini ruhunda taşıyan, dünyaya ve insanlara karşı duyarlı, sahip olduğu serveti o insanlara borçlu olduğunu bilen, o borcu kendisine “Öde,” diyen bir vicdana sahip ve o vicdanı dinleyen bir İNSAN. 

“The Jon Bon Jovi Soul Foundation” adlı bir vakıf kurdu. Amacı, yoksullara maddi destek sağlamak. Vakfın bünyesinde “JBJ Soul Kitchen” adıyla iki restoran açtı. Yoksul insanları doyurmaya çalışıyor. İstiyor ki, hiç olmazsa bu kadarcık bir hizmetiyle dünyanın yaşanır bir yer olmasına katkısı olsun ve hayattan ümidini kesmiş insanları hayata bağlasın.

Jon, bu restoranlarda her gün üç öğün sıcak yemek çıkarıyor ve müşterilerden tek kuruş para kabul etmiyor.

Jon, ilk Soul Kitchen restoranını, 2011'de New Jersey'nin Red Bank adlı bölgesinde açmış. 2012'de de Sandy kasırgasında, Toms River bölgesinde evsiz kalan binlerce kişiye de destek olabilmek için ikinci JBJ Soul Food restoranını açmış. 

Vakıf aynı zamanda yoksullara maddi destek de sağlıyor. 

Soul Kitchen restoranlarında sadece evsizler ve yardıma muhtaçlar yemek yemiyor. Restoranlar, tüm halka açık  İsteyen maddi bağış da yapabiliyor, ya da gönüllü olarak mutfakta çalışarak hizmet edebiliyor.

Jon da zaman zaman restoranlarda garson olarak servis yapıyor.

Restoranda kullanılan ürünlerin tamamı Jon Bon Jovi ve Vakfı tarafından finanse edilen çiftliklerde üretiliyor.  

Okurken gözlerim doluyor. Bir yandan da düşünüyorum. Bizde de aynı hizmeti, değişik konseptte belediyeler yapıyor. Büyük bir hizmet. Daha da artmalı ve yaygın hale gelmeli.

AMA

Acaba bu ülkeden bir Jon Bon Jovi çıkmaz mı? Binlerce zenginimiz ve vakfımız var. Hiç birisi Amerikalı bir Rock şarkıcısının becerdiğini, beceremez mi? İhtiyaçlarının çok üstünde kazanan ve bugün servetlerinin torunlarının ardından gelecek nesillere bile yetecek zenginler tanıyoruz. Böyle bir teşebbüsle, hiç olmazsa ülkenin gelecekten ümit kesen nesillerine moral verip, “İnanıyorum bu ülkede iyi insanlar da var. Ben yalnız değilmişim meğer,” dedirtmez mi?

Vazgeçtim büyük zenginlerden, holdinglerden. Onların kafaları daha ne kadar parayı, nasıl kazanacaklarını düşünmekle meşgul. Ama tek başına bu işi başaramayacak üç-beş orta boy zengin bir araya gelerek bu işi yapamazlar mı?

Elbette gönlümüz bunların hiç birine gerek bırakmayan bir ülke, vatandaşlarına hizmet etmek için tüm herkesin gözü önünde namusu ve şerefi üzerine yemin eden devlet adamlarını arıyor ama…

  • NE DERSİNİZ, DÜŞÜNMEYE DEĞMEZ Mİ?

 


İfral TURGUT

26.07.2024 17:26:00

YAZARLAR


KIVANÇ: OVP EKONOMİ VE İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ HEDEFLER İÇERİYOR

MİGREN HASTALIĞI TÜRKİYE'DE EN ÇOK 50 YAŞ ALTI ERİŞKİNLERDE GÖRÜLÜYOR

TEKİN: SEYHAN MUTFAK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“VAHŞİCE YAPILAN AĞAÇ KATLİAMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

SEYHAN DEVLET HASTANESİNE KADIN BAŞHEKİM

İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞ KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ALAN

AYDAR: BEŞ AYDA BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

GAZETECİLERE TEHDİTLERE KINAMA

KASAP, KEBAP VE LOKANTA İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

“BEN KÜBA”, 60. YILINA ÖZEL GÖSTERİMLE ADANA ALTIN KOZA’DA

ALTIN KOZA FESTİVALİNDE ''SEVGİ KORTEJİ'' YAPILMAYACAK

"PAMUKTA HASAT SÜRERKEN ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ"

MHP’DE BAŞKANLAR GÖREVE BAŞLADI

YERFISTIĞINDA HASAT BAŞLADI

ADANA SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

4 MAÇTA 1 PUANA RAZI OLDU

ADANASPOR’DA BAMBA İÇİN SAYGI DURUŞU