SOYKIRIM!

Ülkemiz çok kötü günler geçiriyor. Gerçi Dünya’nın hâli de pek iyi değil. Ancak, bizim için önemli olan Türkiye…

Gazi meclisimiz kaynıyor. Özel olarak toplanan TBMM’de, Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin bir kararı okutulmadı. AYM’nin Can Atalay kararıyla ilgili genel görüşme açılması istemi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Aynı vekiller CHP’nin meclis çalışsın yolundaki önergesini reddetti ve TBMM tatile girdi. 
Şunu söylemekte yarar var. ‘Can Atalay’a adalet’ oturumunda AKP’liler kürsüye müdahale etti. Cumhuriyet gazetesi bu haberi “MECLİS’E KAN SIÇRADI” başlığıyla duyurdu. 
Kürsüye çıkan TİP’li Ahmet Şık iktidara “Sizde hiç utanma yok!” diye seslendi. AKP’li Alpay Özalan kürsüye gelerek Şık’ın omzunu tuttu ve boğazını sıktı. İki vekile de kınama cezası verildi. 
Bu arada çıkan kargaşada yumruklar havada uçuştu. Kadınlara bile yumruk atıldı. Meclis’in tabanında kan lekeleri görüldü. Yani gerçekten TBMM’nde kan aktı.
Bu bana “soykırım” kavramını anımsattı.
Bu durumun “Soykırım”la ne ilgisi var diyeceksiniz? Bunu tam olarak izah edemem belki ama, beynimim kıvrımları arasında bu durum soykırım olarak dolaşıyor.  Yani, direkt olarak yok. Ama aynı meclisin birkaç zaman önce “köpeklerin” öldürülmesi için yapılan oylamada, ölümlere, toplu kıyımlara yani soykırıma yol açacak bir yasayı da çıkardığını unutmamak gerekiyor. Bu yasanın iptali için CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü anımsamakta da yarar var. 
*****
Şimdi size başka bir konuyu anlatmak istiyorum. Bu bizim Arapseverlerin pek hoşuna gitmeyecek ama, kendilerinin de okumasını diliyorum.  Yazıyı Suudi Arabistan’da 4 yıl görev yapan Basın-Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü Cemil Ünlütürk yazmış. Başlığı şöyle: İlginç ama “şeriat ülkesi”  Suudi Arabistan’da bunlar yok!
Cemil Ünlütürk’ün gözlemlerini birlikte okuyalım:
1- Türbe, yatır yoktur, yasaktır. Bunlar olmayınca doğal olarak ziyaretleri de yoktur. Böyle davranışlar gericilik, cahiliye devrinden kalma putperestlik sayılır. (Peygamber’in mezarı hariç. Onu da zamanında Atatürk’ün müdahalesi ile kaldırmaya cesaret edememişlerdi.)
2- Peygamberimize ait olduğu söylenen “Sakal-ı Şerif, Hırka-i Şerif” gibi ziyaretler de yoktur. Böyle davranışlar gericilik ve şirk sayılır.
3- İmam, müezzin gibi din görevlileri, ülkemizdeki gibi devlet memuru değillerdir, devlet bütçesinden bu kişilere maaş ödenmez. Allah için yapılan görevin karşılığında para almak ayıp sayılır ve yasaktır, para alan imamların arkasında namaz kılınmaz.
4- Biri çıkıp da ‘medyum’ olduğunu iddia ederse kellesi hemen gider.
5- Nakşilik, Nurculuk, Fethullahçılık tarikatlar yoktur, onların şeyhleri de, müritleri de, cemaatleri de yoktur. Tarikat şeyhleri, müritleri televizyonlara kanaat önderi olarak çıkmaya kalkarsa hemen kelleleri alınır.
6- Kız İmam Hatip Lisesi yoktur. Bu komik bulunur, çünkü İslamiyet’te kadından imam olmaz.
7- Camilerin altında ticarethane açmak İslam’ı ticarete alet etmek olarak görülür ve izin verilmez.
8- Camilerde; derneklerin, kişilerin para toplaması yasaktır. Buna yeltenenlerin mahkeme kararına gerek olmadan elleri kesilir.
9- Ayrıca Suudi Arabistan’da nüfus yoğunluğuna göre cemaat sayısının yeterli olmadığı bölgelere cami yapılmasına izin verilmiyor.
*****
Bu konuda rahmetli Yaşar Nuri Öztürk’ün yaptığı bir yorum var. Öztürk, “Kutlu Doğum Şirktir” diyor. Ve bu konudaki görüşlerini şöyle sıralıyor:

 


Erdoğan VAROL

19.08.2024 13:40:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI