SU NİYE KESİK DİYORSUNUZ YA!

Sanırım memleketin havasından yâda suyundan kaynaklanıyor. Birkaç gündür Adana’nın bazı mahallerinde birkaç saat sular kesik oluyor. Gerçi ASKİ hangi mahallede su kesilecek onu mesaj yoluyla vatandaşa bildiriyor. İşte kıyamet o zaman kopuyor

Memleket tez canlı insanlarla dolu maalesef!

Bazen kendi için yapılan bir hizmete bile birkaç saat dayanamıyor! Hâlbuki o hizmet kendinin ileride rahat yaşaması için kamu görevlileri elinden geleni yapıyor.

Tez canlı dedim de,

Sanırım memleketin havasından yâda suyundan kaynaklanıyor. Birkaç gündür Adana’nın bazı mahallerinde birkaç saat sular kesik oluyor. Gerçi ASKİ hangi mahallede su kesilecek onu mesaj yoluyla vatandaşa bildiriyor. İşte kıyamet o zaman kopuyor. Yıkanamadım, elimi yıkayamadım gibi mazeretler hep bu dönemde ayyuka çıkıyor. Hâlbuki Kurum vatandaşı uyarmış suyun kesik olacağını. 

Hayatı boyunca başı kıble görmemişler de abdest alamadım diye feryat ediyor. 50 yıldır olan asbestli boruların değişimi yapılıyor, yâda bir yerden patlama oluyor. Malzemenin metal yorgunluğu var. Burada asıl şikâyet değil teşekkür etmek gerek Belediye Başkanına. Nedenmiş diyenlerin sesini duyar gibiyim. Neden bu boruları daha önceki başkanlar değiştirmedi diye o hesabı onlara sormak gerekiyordu. İşte yine adres şaştı! bu günkü yetkiliye getirilen şikâyet aslında teşekkür olmalı neden kanserojen getiren borular değişiyor. Asıl sorun şu, siyasetçi alt yapıya yatırım yapmaz! Neden basit, çünkü o görünmeyen hizmettir, yani seçim zamanı seçmende yeri yoktur misalidir açıklaması. Fakat bu durumu yine meydana getiren

Halktır. Halk ’ta allı pulluyu seviyor! Önemli olan acil olanlardır ve Zeydan Karalar

Siyasi hayatını riske sokarak önce alt yapıya önem veriyor. Gerçi dedim ya, bunun birçok riskinde üstüne alıyor. Gece suyun kesintisi ve sabaha kadar devam eden bu onarım işinde ağzına geleni söyleyen bir dolu insanla karşılaşmamak elde değil. Batı ülkeleri neden bu kadar teknoloji ve yüksek yaşam şartlarına sahip diye çok kişi düşünür. Aslında çok basit bir olayı gözden kaçıran bir insan topluluğu var. Neden şu, sadece halk için yapılana bakarlar. Kendileri için yapılanı değil halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler önemli. Hayatım siyasetçilerin kurnazlığına şahit olmakla geçti ve bu siyasetçilerin hep halkı kandırdığına şahit oldum. Bu durum aslında benim için hep düşündürücü bir durum yaratmıştır, neden halk bu insanlara hep kanıyor demişimdir. Bu ülke gerçek kahramanlarla sahtekârları artık ayırmak zorunda, garip gurabanın parasını kendi evine hortumlayanla gerçek anlamda hizmet edeni ayırmak zorunda yoksa sittin sene ciyak sesi çıkarmak üzere gidip, gelir hayatlar. Geçen gün kesilen su nedeni ile Zeydan Karalara ver yansın eden canım halkım, o su kesintisi kanser olmayasınız diye yapılan elli yıllık boruların değişimi nedeni ile idi. Rahat etmek istiyorsanız, bazen ara sıra rahatlığınız bozulacak! Kimse kusura bakmasın, hiç birimiz saraylarda doğmadık, bu kadar kadı kızında da olur misali az biraz sabır be kardeşim. Eğer bu şehirde Zeydan Karalar Belediye Başkanı ise geriye yaslanın rahatınıza bakın. Bakmayın siz öyle tetikçi yorumcuların saçma sapan söylemlerine, onlar eğer doğruyu söyleseler idi kendi hayatları düzgün olurdu. Son olarak şunu iyi bilin eğer sizi yöneten kirli ise sizin burnunuz b… tan kurtulmaz, o zaman neymiş, seçeceğiniz yetkiliye dikkat edeceksiniz. Hele de size bildiğiniz din ile kandırıyor ise hemen yolunuz değiştirin, niye onlar gelmeden önce biz ineğe mi tapıyorduk? Onlar mı bize öğretecek inanmanın ne olduğunu!


Süleyman YALÇIN

26.04.2025 23:18:00

YAZARLAR


ÇOCUK ŞAİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

DEPREMLER SADECE BİNALARI DEĞİL, RUHLARI DA SARSIYOR!

BİLGİÇ: ÜLKEMİZE GÖÇ ETMEYEN BEYİNLER LAZIM

ADANA’DA YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ

TGC’DEN 50 ODALI HUZUREVİNİN TEMELİ ATILDI

SAĞLIKTA ‘ARAYI AÇMAYALIM’ KAMPANYASI

ADANA TAŞ KÖPRÜ

ÖZAL VE AYTAÇ DURAK

CEYHAN İNÖNÜ KENT MEYDANI AÇILIYOR

OKULDAKİ ZORBALIĞIN NEDENİ EVDEKİ DUYGUSAL İHMAL OLABİLİR!

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNDEN DEPREM UYARISI

İMO’DAN “ADANA ULAŞIMININ GELECEĞİ” PANELİNE

ŞEHİR HASTANELERİNDEN SONRA CEYHAN’DA YENİ YATIRIM

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2025 23 MAYIS’TA BAŞLIYOR!

ADANA’DA 3 MAYIS’TA KONSER VERECEK

BEKİR ÖDEMİŞ’İN ‘ZAMANA ATILAN İMZA’ KİTABI OKURLARLA BULUŞTU

Ç.Ü ÖĞRENCİ KULÜPLERİNİN PROJELERİ ÜNİDES’E DAMGA VURDU