“SÜRGÜN”DE MAÇ OYNAMAK REVA MIDIR ADANA 01 FK’YA!

Nüfusu 2 milyonu geçen kentimizde projeler, işler hep yarım yamalak yapılıyor. Adana’da bir yere bir hizmet yapılırken hiç yıllar sonrası düşünülmüyor.

Nüfusu 2 milyonu geçen kentimizde projeler, işler hep yarım yamalak yapılıyor. Adana’da bir yere bir hizmet yapılırken hiç yıllar sonrası düşünülmüyor.

Örneğin bir yere apartman dikiliyor, altyapı ya da yol yapımı sonradan gerçekleştiriliyor.

***

Örnek mi?

Hemen örnek verelim..

Yeni Adana Stadı. Tabiri caizse 2013 yılında kazma vuruldu. Yeni Adana Stadı’nın yapımına başlarken yanında yöresinde hiç apartman, plaza ya da işyeri yoktu. Yeni Adana Stadı’nın yapımı 8 yıl sürdü. Temel atma töreni 2014 yılı yazıyor ancak, 2013 yılında toprak düzenlemesi başladı.

Yeni Adana Stadı yapılırken etrafında apartmanlar, plazalar dikildi. Stattan önce apartmanlar bitti. Yeni Adana Stadı’nın yapımından bitimine kadar zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Bazen işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

***

Yani çok sıkıntılı bir süreç oldu.

Tüm bunlar yaşanırken Adana’yı yönetenler ne yazık ki trafik sorununu düşünemediler. Adanalılar özellikle Adana Demirspor maçına giderken trafikte büyük çileler çekiyor. Hatta 33 bin kişi kapasiteli stadın içerisindeki otopark yetersiz geliyor.

Yani anlayacağınız Adana’ya ne yapılırsa yapılsın hep plansız ve programsız yapılıyor.

Öyle ya çileyi çekecek olan Adanalılar.

Hatta Yeni Adana Stadı yeni açıldığında dönemin valisi Süleyman Elban’a trafikte çile çekildiğini insanların rezil şekilde maça gidip geldiğini söylemiştim. Ayrıca Yeni Adana Stadı’nı iki yoldan gidildiğini birisinin Balcalı yolu, diğerinin Kozan yolu üzeri olduğunu dolayısıyla bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etmiştim.

***

Sayın vali sanıyorum Adana’nın iki takımının (Adana Demirspor, Adanaspor) olduğunu unutmuş olacak ki Adana’da 15 günde bir maç oynandığını belirtmişti. Halbuki Adana’da her hafta sonu futbol müsabakası yapılıyordu. Bir hafta Adanaspor, bir hafta Adana Demirspor maç yapıyordu. Dolayısıyla araç trafiği insanları canından bezdiriyordu. Daha sonra alternatif yıl yapıldı ancak yine de çare olmadı.

Tek çözüm hafif raylı sistemin Yeni Adana Stadı’na kadar uzatılmasıdır. Hatta daha da ileri götürülebilir. Peki ufukta böyle bir proje var mı, maalesef yok. Dolayısıyla çile çekmeye devam edeceğiz.

Şimdi gelelim günümüze.

***

Bir futbol takımı düşünün. BAL Ligi’nde futbola “Merhaba” diyor. Önce bu lige ısınıyor, sonra ardından şampiyon olup 3. Lig’e yükseliyor. Üstelik büyük bir taraftar topluluğunu arkasına alarak şampiyon oluyor. 

3. Lig’de kalıcı olmak istemiyor hedefini yine şampiyonluk olarak belirliyor.

Takımın başkanı, yöneticileri, teknik heyeti, futbolcuları ve inanmış ordusu taraftarları kenetlenerek şampiyonluk sözünü yerine getiriyorlar ve 2. Lig’e yükseliyorlar.

Üstelik bu şampiyonlukları yaşarken tabiri caizse iç saha maçlarını “Sürgünde” Tarsus Stadı’nda oynayarak şampiyon oluyor.

Hangi takımdan mı bahsediyoruz?

***

Adana 01 Futbol Kulübü takımından bahsediyoruz. Adana 01 FK önceden maçlarını Muharrem Gülergin Stadı’nda oynuyordu. Sarı Siyahlı takım üst liglere yükselirken Başkan Menderes Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri sık sık yetkililerle görüşüyor ve Muharrem Gülergin Stadı’nın yanı sıra Ali Hoşfikirer Stadı’nın futbol oynamaya elverişli duruma getirilmesini istiyor.

Adana 01 FK Başkanı Menderes Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri bir yandan ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şampiyonluk sözü verirken, diğer yandan saha sıkıntısı çektiklerini ve yardımcı olmalarını istedi. Adana 01 FK şampiyonluk sözünü tuttu ancak halen stat sıkıntısı yaşanıyor.

Adana 01 FK takımı bu sezon 2. Lig’de mücadele ediyor ve yine hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Sarı siyahlı takım maçlarını yine Tarsus Stadı’nda oynuyor. Yani yine “Sürgün” halleri devam ediyor-edecek.

Adana 01 FK’nın maçlarını oynayabilmesi için Ali Hoşfikirer Stadı’nın yeri genişletiliyor. Adana 01 FK’nın ikinci yarı maçlarını Ali Hoşfikirer Stadı’nda oynayacağı belirtiliyor. Gelişmeleri izleyip göreceğiz.

***

Yeri geldiğinde Adana’da bir sürü spor tesisi olduğundan dem vuruyoruz.

Bir yanda Suluca’da trilyonluk Suluca Stadı atıl şekilde dururken, diğer yanda Adana 01 FK maçlarını “Sürgünde” oynayacak.

Reva mıdır Adana 01 Futbol Kulübü takımına…

Üst üste şampiyon olmanın karşılığı böyle mi olmalı?

Adana’nın profesyonel liglerde mücadele eden takımları Adanaspor ve Adana Demirspor’un yanı sıra bu kenti 3. Lig’de temsil edecek bir takım olmalı diye bas bas bağırmadık mı?

Bağırdık da ne oldu?

Adana’nın 3. Ligde bir takımı oldu. Yetmedi 2. Lig’e yükseldi..

Bu kentin 2. Lig’de bir futbol takımı var ama maçlarını yapacağı stadı yok.

Diyelim ki Ali Hoşfikirer Stadı genişletildi. Yine diyelim ki Adana 01 FK yine “Sürgünde” başarılı oldu 1. Lig’e yükseldi. Peki o zaman Ali Hoşfikirer Stadı yeterli gelecek mi?

Ya da şöyle diyelim, bir başka takım 3. Lige yükseldi o zaman yeni takım maçlarını nerede oynayacak?

Bu kenti yönetenler öngörülü olmalı. Kentin yöneticileri Adana’yı geleceğe hazırlarken, her şeyi düşünerek, planlayarak yapmalı.

Yoksa bu günü düşünerek hizmetler yapılırsa yıllar sonra Adana’da yaşayacak insanlar bu kentin yöneticilerini hiç iyi anmazlar.

Bizden söylemesi. 


Hüseyin SUNGUR

16.09.2024 22:12:00

YAZARLAR


“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!

“SARAY’IN HARCAMASI 1 YILDA 3 KATTAN FAZLA ARTTI”

CEYHAN’DA ‘MADDE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK SEMİNERİ’

DOĞRU KOMBİ KULLANIMI İLE DOĞAL GAZ TASARRUFU

YÜREĞİR ‘MİNİK YÜREKLER’ KREŞİ HİZMETE BAŞLADI

TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER GEÇEN AY YOKSULLAŞIYOR”

Ç.Ü EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN ÜNİVERSİTELER ARASINDA

DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ