TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKMAK HİZMETTEN SAYILIR MI!?

Başlıktaki sorunun muhatabı Adana Anakent Belediyesinin hizmet üretemediğini iddia eden politikacıların yanıtlamasında yarar var.

Başlıktaki sorunun muhatabı Adana Anakent Belediyesinin hizmet üretemediğini iddia eden politikacıların yanıtlamasında yarar var.

***

Hizmet üreten belediye başkanı hangi siyasi görüş ve ideolojiyi benimserse benimsesin önemli olan Adana'nın gelişerek modern kent dokusuna kavuşmasına sağladığı katkıdır. Bu katkıyı görmezden gelmek acizliktir, gerçeği inkar etmektir. Hizmetin önüne kocaman taş kütlesini yığmaktır. Böyle politika olmaz olsun!

***

Diyeceksiniz ki, kim eleştirdi, bugün olmazsa yarın eleştirenler çıkabilir. Hizmet üretemeyen politikacılar yapılanları eleştirerek kendilerine alan açmayı büyük marifet sayar, aynı kulvarda yürüyen "yandaş"larını ikna etmek adına! Etrafında kümelenerek " biat" etmiş insanları kaybetmek istemiyorsa o politikacı için her şey mübah sayılmamalı. Aynı siyasi görüşü benimseyen yüreğinde insan sevgisi yok olmayan biri ya da birileri ses yükseltmeli artık. 

***

Öyle ya! Günden değiştirmek icin neden hiç yok yerde belediye başkanını acımasızca eleştiriyoruz. Niçin bardağın dolu tarafını görmek istemiyoruz? Bu kin, bu hırçınlık neden? Seçilmiş bir insan sadece başka siyasi görüşü benimsediği için acımasızca eleştiri yağmuruna tutmak bu kentte ne kazandırır? 

***

Unutanlara ya da unutmuş gibi davranış sergileyenlere derim ki siyaset hizmet üretme aracı değil mi yoksa!

***

Sözü fazla uzatmadan asıl konuya gelmek istiyorum şöyle ki: Taşköprü Konukevi'nin Adana turizmine kazandırılması bir hizmet değil mı? Başkan Zeydan Karalar’ın rutin hizmetlerin yanı sıra kent kültürüne sahip çıkması kötü mü? 

***

Ya da şöyle soralım: Başkan Zeydan Karalar'ın, “Tarihi ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere taşıma sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" demesi kime ne zararı olacaktır? 

***

Kentin kültür çehresini gün yüzüne çıkarmak, tarihi yapıları halkın hizmetine ve ziyaretine açmak kalıcı bir hizmettir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip Adana’nın turizm potansiyeline ivme kazandırmak erdemliktir. 

***

Sırf gündemde kalmak, parti genel merkezlerine şirin görünmek için yapılan hizmetler baltalanamaz. Bu siyaset kenti bir adım öne götürmez, aksine gerilemesine yol açar. Bugün tarihi Taşköprü Konukevi, restore edilerek halkın ziyaretine ve hizmetine açılması bir kazanımdır. Bu yarın bir başka tarihi yapıya sıra gelecek demektir. 

***

Ayrıca Tarihi Konukevi'nde her hafta bir film gösteriminin gerçekleştirileceği ifade ediliyor. Adanalılara yazlık sinema keyfinin tarihi bir mekanda yaşatılmasına olanak sağlanacağı dile getiriliyor. Bu da Adana'nın eski sinema günlerine yeniden kavuşacağına işaret ediyor. 

- Tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz-

Başkan Zeydan Karalar, “Atalarımızdan bizlere kalan bu tarihi ve kültürel zenginlikleri bizden sonraki nesillere taşımak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var" diyor.

***

Başkan Karalar sözünün devamını şöyle getiriyor: "Çok fazla özelliği, güzelliği aynı anda barındıran eşsiz bir kent olan Adana’yı tarih, kültür ve lezzet turizminin en önemli kentlerinden biri yapana kadar özveriyle çalışmaya devam edeceğiz”. 

***

Gelin bu tarihi ve kültürel zenginlikleri Adana olarak hep birlikte sahip çıkalım. Elbette eksik kalan yanlar olacaktır. Yapılacak eleştiriler eksik yönlerini tamamlanmasına yönelik olursa Adana kazanır. Adana ile birlikte ekonomi ve turizm gelişir. Adana işsizlikte değil yatırım ve istihdamda öne çıkar. 

***

Adana'nın eski ekonomik gücüne kavuşmasını kim ya da hangi siyasi parti istemez ki? Bu bağlamda maksadını aşan olası eleştiriler halk nezdinde de eskiden olduğu gibi karşılık bulmuyor artık.

***

Çünkü yapılan ve yapılması planlanan hizmetler bu kentte yaşayan tüm bireyler tarafından net bir şekilde görülüyor.

***

Onun için derim ki, eleştirmek bir haktır. Özellikle siyasiler bu hakkı kullanırken toplumsal yönü ve jente ve bölgeye olan yararını dikkate almaları gerekir. 

***

Başlıktaki soruyu bir kez daha yinelemek istiyorum: Tarihi mirasa sahip çıkmak hizmetten sayılıyor mu, bana göre sayılıyor. Doğru olan budur. O zaman eleştirmekten vazgeçerek gerçekleri görmek lazım Adana'nın hayrına olan her şey için.

 


Düzgün COŞKUN

27.08.2024 12:34:00

YAZARLAR


AÇIĞA ÇIKAN KAÇAKÇILIK OLAYLARINDA  %107’LİK ARTIŞ

DİJİTAL LİRA TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREBİLİR!

SONBAHARIN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMAK ELİNİZDE…

HEDEF: YILLIK 5 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ

HAYAT KURTARAN BURUNLAR ANKARA’DA EĞİTİLİYOR

HASTANE ÖLÜMLERİNİN 1. NEDENİ SEPSİS, HER 5 ÖLÜMDEN BİRİNİN DE SORUMLUSU!

TURİZM ODAKLI SOSYAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ PROJESİ

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI!

3 ADET “TESLA MODEL Y” KAZANMA ŞANSI

DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ OKULLARI BOYADI

“POLONYA, ŞIMDI” SEÇKISI ADANA ALTIN KOZA’DA

YÜREĞİR’DE NARİN İÇİN HATIRA KORUSU

'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR