VALİ KÖŞGER’İN DUYARLILIĞI

Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, harekete geçti ve 8. Adana Lezzet Festivali’nde sabit fiyat uygulamasına geçileceğini, alanın tüm girişlerine fiyat listelerinin asılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Adana Lezzet Festivali’nde insanların güzel ve hoşça vakit geçirdiklerini ancak, fahiş fiyatlardan yakındıklarını yazmıştım. Bu yazımın üzerine Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, harekete geçti ve 8. Adana Lezzet Festivali’nde sabit fiyat uygulamasına geçileceğini, alanın tüm girişlerine fiyat listelerinin asılacağını duyurdu.

Peki konuyla ilgili ne yazmıştım, hatırlayalım.

Adana özel ve güzel bir kenttir. Bizler de Adanalı olmaktan hep gurur ve onur duymuşuzdur.

Şimdi gelelim Adana Lezzet Festivali için yapacağımız uyarıya.

Bilindiği üzere Lezzet Festivali’ne katılan esnafların “Fahiş” fiyat uyguladığı her festival sonrası dilden dile dolaşıyor. Elbette esnaflar da para kazanacaktır. Ancak bu kazançlarını festivale gelenleri tabirimi mazur görün “Kazık”layarak değil.

Lezzet Festivali süresince esnaflar ürünlerinin fiyatlarını uygun tutmalarının yanı sıra güler yüzlü olmalılar.

Hiç kimsenin güzel kentimizi kötü lanse etmeye hakkı yoktur.

Hiç kimse vatandaşı “Kazıklama” hakkına sahip değildir.

Umuyorum ki yetkililer festival boyunca esnafları denetler, haksız kazanç sağlayanlara gerekli cezai işlemleri uygular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” sözünü ettiği güzel Adanamıza kötü söz söyletmeyelim.

 

***

 

 


Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 8. Adana Lezzet Festivali öncesinde gelen yoğun fahiş fiyat şikayetleri üzerine harekete geçti. Vali Köşger, Adana lezzetlerini makul fiyatlarla deneyimlemek isteyen vatandaşların mağdur olmaması adına, festivalde sabit fiyat uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Alanının tüm girişlerine, standlarda satılacak ürünlerin sabit fiyat listeleri asılacak. Bu listelerde kebap, şalgam, şırdan ve tatlı gibi tüm ürünlerin fiyatları yer alacak.

Vatandaşların serzenişleri ve şikayetleriyle ilgili yazdığımız köşe yazımızın üzerinden harekete geçen Adana Valisi sayın Yavuz Selim Köşger’e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı duyarlılığı esnaf odalarının başkanlarından da bekliyoruz.

Biliyorsunuz ki başka Adana yok ve bu Adana’ya sahip çıkmalıyız.


Hüseyin SUNGUR

18.10.2024 08:20:00

YAZARLAR


PORTAKALÇIÇEĞI KARNAVALI’NDA 200’DEN FAZLA ETKINLIK VAR

"ÇİFTÇİNİN HAKKINI TAKSİTLE DEĞİL PEŞİN ÖDEYİN"

AYDIN SİHAY'DAN “TURP” YAZISI

NİSANDA ADANADA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

DEMİRYOLLARINDAN İLAÇLAMA UYARISI

Ç.Ü YUMURTALIK MYO, KENDİ ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETECEK

AKSA DOĞALGAZ, BURSAGAZ VE KAYSERİGAZ’I DEVRALDI

BEL FITIĞI HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN 7 YANLIŞ!

KURU FASÜLYE YÜZDE 206.8 ARTTI

HORMONLAR VÜCUDUN ORKESTRA ŞEFLERİ

YRP GENEL BAŞKANI ERBAKAN ADANA’DA

KARALAR TBB BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ

Aydın SİHAY yazdı/ BABAMIN FIRÇALARI

ÇUKUROVA BELEDİYESİ 2,1 TON ATIK İLAÇ TOPLADI

ADANA’DA SEÇİM ANKETİ: CHP, AK PARTİ’Yİ 6 PUAN GEÇİYOR

EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI ARAŞTIRMASI

ŞALGAM KARDEŞLİĞİ