VOLEYBOL!

“Filenin Sultanları” üçte üç yaptı!

“Filenin Sultanları” üçte üç yaptı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2025 FIVB Milletler Ligi’nde (VNL) üçüncü maçında Polonya’yı 3-2 mağlup etti. Dün oynanan üçüncü maç aslında epeyce çekişmeli geçti. Milli takımımız alışılmışın dışında zorlandı. Ancak kazanmayı bildi. Filenin Sultanları daha önceki maçlarında Tayland’ı 3-0, Fransa’yı da 3-1 yenmişti. 
Yazımın başlığına bakınca sadece bu dalda galibiyet aldığımızı sanmayın, A Milli Futbol takımımız da dün gece Amerika Birleşik Devletleri ile oynadığı özel karşılaşmayı 2-1 kazandı. Milli takım erken bir gol yemesine karşın geriden gelerek  galip gelmeyi başardı.
Voleybol ve Futbolda elde edilen bu galibiyetler ülke gündemindeki olumsuzlukları öteledi. 

Hep böyle olur zaten. Spor siyasetin istepnesi, yedek lastiği gibidir. Bu günümüz için geçerli olduğu gibi tarihte de böyledir. Tarihte Roma dönemine dayanır. Romalı yöneticiler, yani siyasiler toplumu yönetebilmek için spordan yararlanırlardı. 
“Böl ve yönet” prensibine uygun olarak toplumu “Maviler” ve “Yeşiller” adları ile iki gruba bölen Romalı idareciler bunu yıllarca ustaca kullandılar.
*****
Aslında bugün bayramdan söz etmem gerekirdi. Çünkü Kurban Bayramı’nın üçüncü günündeyiz… Ülkemizdeki son olaylara bakınca bunun pek mümkün olacağını sanmıyorum. Çünkü öyle zor günler geçiriyoruz ki, yorumlamak kolay değil.
İnsanlar hem ülkemizde hem de dünyada isteri krizine tutulmuş gibi davranıyor. Bunu şöyle etrafımıza bakınca çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Çünkü hem ülkemizde hem de dünyada ortalık toz duman. Şiddet sürekli tırmanıyor. Hiç kimse olanlara akıl erdiremiyor. Ancak izlemeyi de bırakmıyorlar. 
“Şahsım Hükümeti’nin yaptıkları herkesçe biliniyor, herkesçe malum…
Seçilmişlerin yerine kayyum atanıyor. Demokratik istekler askıya alınıyor. Cumhurbaşkanı adayları, parti başkanları hapse atılıyor. Muhalefet susturulmak isteniyor. Bunun için her yol deneniyor. Her şey kullanılıyor.
Umarım akl-ı selim galip gelir, şiddet sona erer ve “toz duman” dağılır. 
Ancak şunu hiç bir zaman unutmamak gerekir. “Toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler.” Bu kural çok eskilerden günümüze kadar değişmeyen tek kuraldır. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Siz, biz, yani hepimiz, yani herkes, yani topumuz layık olduğumuz şekilde idare ediliriz.
Şimdiye kadar bunun aksi hiç olmadı. Umarım bunu değiştirmeyi, bu kez başarırız.
Hayırlısı diyelim hayırlısı olsun!


Erdoğan VAROL

9.06.2025 01:47:00

YAZARLAR


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN “POZANTI ATIK SU” AÇIKLAMASI

CHP’Lİ DOYGUN’UN ÜLKÜ OCAKLARI ZİYARETİNDE SON DURUM

AMERİKA ADANA KONSOLOSLUĞUNU BOŞALTMA KARARI ALDI

KADINLAR KOOPERATİFLEŞİYOR

MERALARDA OTLATMA BEDELİ AÇIKLANDI

ADANA AK PARTİ'DE RAMAZANDA İLÇE ZİYARETLERİ

DİYABET GÖZ SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!

İbrahim ORTAŞ yazdı/ KADININ GÖRÜNMEYEN EMEĞİ VE TOPLUMSAL EŞİTLİK ARAYIŞI

“KADINLARIN EŞİTLİK ÇIĞLIĞI HİÇBİR DUVARI TANIMAZ”

CEYHAN’DA PAZAR YERLERİNDE GRAMAJ VE FİYAT ETİKETİ DENETİMİ

MUHASEBE HAFTASI’NDA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

ALTINORAN’DAN ŞİİR GECESİ

2025 YILINDA 203 KADIN AİLE ÜYELERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

NESİN VAKFI KİTABI YAYINLANDI

“KADININ YAŞAM VE KENT HAKKI BİRLİKTE SAVUNULMALIDIR”

“EŞİT BİR GELECEK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

FARK EDİLMEYEN BİR İÇ KOPUŞ: SESSİZ ÇATLAMA!