YAPMA ÖZGÜR… ETME ÖZGÜR.

27 Eylül 2024 tarihinde sana çok kibar bir mektup yazıp, “Umarım bu konuda beni başka yazılar yazmak zorunda bırakmazsınız,”diye bitirmiştim.. Ama zorluyorsun, Özgür.

27 Eylül 2024 tarihinde sana çok kibar bir mektup yazıp, “Umarım bu konuda beni başka yazılar yazmak zorunda bırakmazsınız,”diye bitirmiştim.. Ama zorluyorsun, Özgür.

New York hezeyanını henüz içimize sindirip. Kafamızın arka planına atamamışken, bir yumuşama tutturdun ve “Gerekirse gene gider, gene  konuşurum,” dedin. O adamla hiçbir şey konuşulamayacağını, hiçbir konuda anlaşılamayacağını, hiçbir sözüne güvenilemeyeceğine,adamın seni yumuşamaya değil yumuşatmaya çağırdığını, sadece Türkiye değil, bütün dünya bilirken, bir tek sen anlamadın. Bu gidişle, umarım yumuşaya yumuşaya oyun hamuruna dönmezsin.

Adam sana bütün Türkiye’nin önünde küfür etti, akşam, resepsiyonda, “Tamam ettim, ettim ama sor bakalım niye ettim. Ben onu siyaseten söyledim. Alındın mı yoksa,” dedi mırın kırın bir şeyler söyledin. Basının bir kısmı cevap verdiğini anlatmaya çalıştı. Ama biz ne hazmedebildik, ne de içimize sindi, yutkunduk ve sustuk 

Şimdi aynı adam başka bir şeyler söylerse nereden bileceksin,

  • Siyaseten mi, gerçekten mi?
  • Asaleten mi, vekaleten mi?
  • Kendi fikri mi, komuta merkezinin emri mi?   

Ya da,“Yok ya, siyaseten söylemiştir,”deyip içine sindirecek misin?

SON ZIRVA

Özetle, “Kaybedersem, ben kaybederim, bedelini de kendim öderim,” mealinde laflar ediyorsun. Nasıl ödersin? Nasıl kaybedersin? Sen sadece kendin misin ki?

Bak Özgür. Futbol 11 kişiyle oynanan bir takım oyunudur. Bu takımın kalecisi, “Size ne, istediğim gibi oynar istediğim kadar gol yerim. Bedelini de öderim,” diyemez. O gol yerse takım yenilir, yöneticiler yenilir, taraftar yenilir, Türkiye yenilir. Sen yenilirsen senin ödemeye gönüllü olduğun konuda, ben yenilirim, millet yenilir gelecek nesil yenilir. Senin ödediğin bedel ne ola ki? Çok çok gider eczanende oturursun. Biz nereye gidelim, Özgür? Senin yüzünden biz neden kaybedelim, Özgür?

İnsanlar kendilerini niyetlerine göre başkalarını eylemlerine göre değerlendirir. Şimdilik niyetinden kuşku duymak istemiyorum. Ama şimdilik. Bu kapıyı senin eylemlerin açık bıraktı. Umarım, kendini vazgeçilmez saymıyorsundur. Umarım, 31 Mart seçimini kendinin kazandığını düşünmüyorsundur. Umarım gizli ajandan hakkında söylenenler doğru değildir. Ve…

UMARIM, BU KONULARI DA YAZMAK ZORUNDA KALMAM.


İfral TURGUT

10.10.2024 18:56:00

YAZARLAR


AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ

TAYSEB'DE SANAYİCİLERE YÖNELİK DESTEK TOPLANTISI

ADANA OSB’DE İKİNCİ BETON SANTRALİ HİZMETE GİRDİ

DSİ'DE FUTBOL HEYECANI

POLATÖZ: ŞİDDETE EN ÇOK UĞRAYAN MESLEK GRUBUYUZ

DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ACI TABLO

ADANA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ

KIZ ÇOCUKLARINA FARKINDALIK EĞİTİMİ

“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALI BALIKLAR

CİMRİ, 2 KASIMDA ADANA'DA

ENERJİ VERİMLİ GIDA SAKLAMA TEKNOLOJİLERİNE GEÇİŞ ÇAĞRISI

SÖZEN: BİLİŞİMDE BÖLGENİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ