YENİ HAVALİMANINA AYAK BASTIĞINIZ AN NE HİSSETTİNİZ?

Şu siyasi parti veya bu siyasi parti ayrımı yapmadan Adana'dan seçilmiş iktidar ve muhalefet milletvekillerine sesleniyorum: 16 Ağustos 2024 günü Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girerken, sizler de seçim bölgesine hareket ettiniz.

Şu siyasi parti veya bu siyasi parti ayrımı yapmadan Adana'dan seçilmiş iktidar ve muhalefet milletvekillerine sesleniyorum: 16 Ağustos 2024 günü Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girerken, sizler de seçim bölgesine hareket ettiniz. Başkent Ankara'dan Adana'ya bilet alırken havalanan uçak, sizleri Şakirpaşa Havalimanı'na değil, Çukurova Uluslararası Havalimanı'na indireceğini biliyordunuz, yerinizi alırken uçak havalanırken o an ne düşündüğünüzü açık yüreklilikle halkla paylaşabilecek mısınız, yoksa hiç bir şey aklınıza getirmediğinizi mı söylemek istersiniz?

***

Sayın yöre milletvekilleri, kişiliğinize, özel yaşamınıza dil uzatmak, eleştiri sınırlarını aşacak söz söylemek haşa haddime düşmez. Ne mesleki, ne ahlaki ne de insani olarak böyle bir tavrı ya da söylemi asla ve kata doğru bulmuyorum. Ancak hizmet bağlamında eleştirisel dil kullanmak her yurttaş için yasal bir haktır. Ben de yasaların vermiş olduğu o hakkı kullanarak derim ki; 87 yıldır hizmet veren 56 yıldır uluslararası nitelikteki Havalimanı'nın kapatılacağını ilk duyan sizler neden bugüne kadar sessiz ve tepkisiz kaldınız?

***

Niçin seçilmiş olduğunuz kente ve kentin değerlerine sahip çıkmadınız? 

***

Kişisel ikbaliniz için Adana'yı neden feda etmeyi göze aldınız? Niçin bu yolu tercih ettiniz, halk size Adana'nın değerlerine, kazanımlarını sahip çıkmak için oy vermişti ne çabuk unuttunuz?

***

Madem ki Adana'yı koruyamayacağınız bir süreç yaşanıyor ve sizler de o süreci uzaktan izlemekle yetinmek zorundaydınız sormazlar mı adama, iş işten geçtikten sonra bu kentte halkın içinde nasil huzurlu bir şekilde dolaşabileceksiniz? Eleştirilere verebilecek, toplumun tansiyonunu düşünebilmek mantıklı bir cevabınız var mı?

***

Söz vermiştiniz, Parlamento kürsüsünde bu kentin sorunlarını dile getirecektiniz, halkın derdine derman olmaya çaba gösterecektiniz? Diğer bir ifadeyle halkın çıkarlarını savunacaktınız, nerede kaldı sözünüz?

***

Daha da önemlisi; Adana'nın gelişerek kalkınmasına ivme kazandıracaktınız, yatırım ikliminin önünün açılmasını saglayacaktınız, ne çabuk unuttunuz. 

***

Bir şey daha yapacaktınız hani halkı en iyi şekilde temsil edecektiniz, diğer bir ifadeyle Adana milletvekilligi dışında Türkiye milletvekili olarak görev yapacaktınız? TBMM'nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlüydünüz? Nerede kaldı sözünüz?

***

Ama ne acıdır ki; Anamuhalefet dışında kalan diğer siyasi parti milletvekilleri o kürsüde Adana'nın sorunlarını dile getirme cesaretini bile gösteremedi. Tatil başladı. 1 Ekim'e kadar seçim bölgesinde olacaksınız. ( bazılarınız çoktan tatile çıktı, bazılarınız tatilden döndü bile). Adana sokaklarında rahat dolaşabileceğinizi söyleyebilir misiniz?

***

Kusura bakmayın ama Adana halkı kızgın, kırgın, üzgün, milletvekillerine güven duyma yetisini yitirmek üzere haberiniz var mı? Eşleriniz ya da çocuklarınızdan "Havalimanının kapatılacağını sorduğunuzda sessiz ve tepkisiz kaldınız hatta bu sözleri duymazdan geldiniz çoğu zaman. Şimdi içiniz rahat mı? 

***

Hadi aileleriniz ve çevrenizin yüzüne baktığınızı farz edelim ya kapı komşu ve sokaktaki insanlara ne diyeceksiniz? Verebileceğiniz mantıklı bir yanıtınız var mı, bana sorarsanız sanmıyorum. Hadi sokağa çıktınız karşınıza insanlar dikildi sorular sordu, sizler halka ne diyeceksiniz,? Yoksa, "Bu sorun yetkimizi çoktan aştı? deyp susacak mısınız?

***

-Komşu il yarın Seyhan Nehri'ne sahip çıkarsa-?

Yarın komşu illerden milletvekilleri parlamentoda güçlerini birleştirerek sesini yükseltip, "Seyhan Nehri'nin yatağını değiştirelim. Nehir kentimizin ortasından akmaya başlasın "derse söyleyebilecek bir çift sözünüz olmalı bence!

***

Takdir edersiniz ki, vicdan diye bir kavram vardır. TDK şöyle tanımlanır: Tüm insanlar dünyaya, kafa ve yüreklerinde bir iç mahkeme ile gelirler. Bunun adına vicdan denir.

***

O halde sormak lazım: Adana Havalimanı kapatılırken vicdanınız hiç mı sizleri rahatsız etmedi? Hiç mı uykusuz gece geçirmediniz? Başınızı yastığa koyarken nasıl rahat uyuyabildiniz?

***

Velev ki vicdan azabı duydunuz, nasıl tepkisiz kaldınız, gerek parti içinde gerekse TBMM'de niçin görüş ve düşüncelerinizi dile getirmek istemediniz, kaygı duyduğunuz olay neydi, isminizin üzerine çizik atılacağını düşünerek hareket etmek bakınız neye mal oldu. 87 yıllık havalimani kapatıldı. 

***

Bir kez daha sormak istiyorum: Çukurova Uluslararası Havalimanı'na İlk kez ayak bastığınızda ne hissetiniz!?

***

Son söz: Şimdi mutlu musunuz?

 


Düzgün COŞKUN

28.08.2024 18:05:00

YAZARLAR


YÜREĞİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ LGS HAZIRLIK KURSLARI BAŞLADI

KARALAR’DAN ÖĞRENCİYE ULAŞIMDA DESTEK

HAKKI”NIN TÜRKİYE PRÖMİYERİ; 27 EYLÜL’DE ALTIN KOZA FESTİVALİNDE

ATATÜRK PARKI’NDA BENDİR SESLERİ

"HASAT SÜRERKEN YİNE İTHALATA GİRİŞTİLER"

Ç.Ü TIP FAKÜLTESİNDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

EĞİTİM-SEN: EĞİTİME BÜTÇE, OKULLARA ÖDENEK!

ADANA’DA CHP’DEN KADİR AYDAR TEPKİSİ

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!