YORGUN YÜREKTEN “YORGUN ŞİİRLER” KİTABI

Yazar ve şair, Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, “Yorgun Şiirler” adıyla yayınladığı yeni şiir kitabında, 86 yaşındaki yüreğinin derinlerinde damıttığı onlarca şiirini okurlarının beğenisine sundu.

Yazar ve şair, Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, “Yorgun Şiirler” adıyla yayınladığı yeni şiir kitabında, 86 yaşındaki yüreğinin derinlerinde damıttığı onlarca şiirini okurlarının beğenisine sundu.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli olan Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, yeni şiir kitabına, “Yalnızlık ve hasretlik baskı yapınca yüreğime, sevdan ipekten şal olur, seriliverir üzerime” sözleriyle başlıyor.

Daha önce “Özgürlük Elde Değil”, “Oğul Balı” ve “Sevda Yağmuru” adlı üç şiir kitabı ile “Sonbahar Gülü”, “Çançiçeği”, “Anadolulu Elif” ve “Benim Adım Memed” adlı romanlarını yayınlayan eğitimci-şair Mehmet Asil Yılmaz yedinci kitabı “Yorgun Şiirler’de 129 şiirine yer verdi.

Şair Mehmet Asil Yılmaz, öğretim üyeliği yaptığı yıllarda binlerce ziraat mühendisinin yetişmesine katkıda bulunup, çalışmalarıyla ülke tarımının gelişmesi için çaba harcarken, edebiyata da gönül verip, şair ve yazar olarak birçok esere imza attı.

Makaleleriyle, Trakya Demokrat gazetesi okurlarıyla birçok konudaki fikir ve düşüncelerini paylaşan Yılmaz, kitaplarından elde ettiği gelirin büyük bir kısmını sivil toplum kuruluşlarına bağışladı.

“Yorgun Şiirler kitabımı; aşı, işi, çoluğu çocuğu, evi, ailesi uğruna saçını süpürge eden, Anadolu Kadınlarına, milleti, halkı için, insanlığın huzuru için, gece gündüz çalışan, görevini kılı kırk yararak ifa eden, laik, demokrat, yurt sever bilim insanlarına, eğitimcilere, emekçilere, memurlara, yöneticilere, üreticilere, çiftçilere, dağını taşını, toprağını, ormanını, ekosistemini koruyan, kollayan doğa severlere armağan ediyorum” diyen şair Mehmet Asil Yılmaz’ın şiir kitabında çok sayıda akademisyen ve edebiyatçının da övgü dolu sözleri yer alıyor.

Kadim dostum ve ağabeyim Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’ı kutluyor, yeni kitabının hayırlı olmasını diliyorum.


Tuncay DAĞLI

8.07.2024 21:45:00

YAZARLAR


TANBUROĞLU: EN AZ 7 MİLLETVEKİLİ

ADANA’DA ÖZLENEN TABLO

İSMET ATLI KARAKUCAK GÜREŞLERİ BAŞLADI

CHP ADANA KONGRESİNDE BOŞ KOLTUK!

VALİ KÖŞGER’İN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

TANBUROĞLU YENİDEN CHP ADANA İL BAŞKANI SEÇİLDİ

ADANA DEMİRSPOR: 0 - SAKARYASPOR: 6

ADANA’DA EYLÜL AYINDA 5 BİN 558 ARACIN KAYDI YAPILDI

TÜRKAN ŞORAY: EĞİTİM BİR TOPLUMUN GELECEĞİNİ AYDINLATAN EN GÜÇLÜ IŞIKTIR

İNTERNET KULLANAN 10 KİŞİDEN 6’SI ÜRÜN VE MARKA ARAŞTIRIYOR!

“LEXUS SEYHAN” ADANA’DA AÇILDI

Tuncay DAĞLI yazdı/ALTINDA İMZAMIZ OLAN ETKİNLİKLER ÖRNEK OLMALI

Nurettin ÇELMEOĞLU Yazdı/ KAN EMİCİY’E GÜVEN KÖKLÜ HUYUMUZMUŞ

Düzgün COŞKUN Yazdı/ SADECE PROJE Mİ, YOKSA ADANA'YA CANSUYU MU?

KIVANÇ: VERGİ DENETİMİNDE YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI

“İNSANLIĞA ADANMIŞ BİR HEKİMLİK”KİTABINI ADANA’DA TANITILDI

ADANA’DA DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLAMASI