YORGUN YÜREKTEN “YORGUN ŞİİRLER” KİTABI

Yazar ve şair, Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, “Yorgun Şiirler” adıyla yayınladığı yeni şiir kitabında, 86 yaşındaki yüreğinin derinlerinde damıttığı onlarca şiirini okurlarının beğenisine sundu.

Yazar ve şair, Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, “Yorgun Şiirler” adıyla yayınladığı yeni şiir kitabında, 86 yaşındaki yüreğinin derinlerinde damıttığı onlarca şiirini okurlarının beğenisine sundu.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli olan Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz, yeni şiir kitabına, “Yalnızlık ve hasretlik baskı yapınca yüreğime, sevdan ipekten şal olur, seriliverir üzerime” sözleriyle başlıyor.

Daha önce “Özgürlük Elde Değil”, “Oğul Balı” ve “Sevda Yağmuru” adlı üç şiir kitabı ile “Sonbahar Gülü”, “Çançiçeği”, “Anadolulu Elif” ve “Benim Adım Memed” adlı romanlarını yayınlayan eğitimci-şair Mehmet Asil Yılmaz yedinci kitabı “Yorgun Şiirler’de 129 şiirine yer verdi.

Şair Mehmet Asil Yılmaz, öğretim üyeliği yaptığı yıllarda binlerce ziraat mühendisinin yetişmesine katkıda bulunup, çalışmalarıyla ülke tarımının gelişmesi için çaba harcarken, edebiyata da gönül verip, şair ve yazar olarak birçok esere imza attı.

Makaleleriyle, Trakya Demokrat gazetesi okurlarıyla birçok konudaki fikir ve düşüncelerini paylaşan Yılmaz, kitaplarından elde ettiği gelirin büyük bir kısmını sivil toplum kuruluşlarına bağışladı.

“Yorgun Şiirler kitabımı; aşı, işi, çoluğu çocuğu, evi, ailesi uğruna saçını süpürge eden, Anadolu Kadınlarına, milleti, halkı için, insanlığın huzuru için, gece gündüz çalışan, görevini kılı kırk yararak ifa eden, laik, demokrat, yurt sever bilim insanlarına, eğitimcilere, emekçilere, memurlara, yöneticilere, üreticilere, çiftçilere, dağını taşını, toprağını, ormanını, ekosistemini koruyan, kollayan doğa severlere armağan ediyorum” diyen şair Mehmet Asil Yılmaz’ın şiir kitabında çok sayıda akademisyen ve edebiyatçının da övgü dolu sözleri yer alıyor.

Kadim dostum ve ağabeyim Prof. Dr. Mehmet Asil Yılmaz’ı kutluyor, yeni kitabının hayırlı olmasını diliyorum.


Tuncay DAĞLI

8.07.2024 21:45:00

YAZARLAR


BOLAT: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DİYALOG HALİNDEYİZ

FATİH GÜLER TDB BAŞKANLIĞINA ADAY

“JEOLOJIK MIRAS ALANLARIMIZ YETERINCE KORUNMUYOR”

ÜLKEMİZDE HER GÜN ORTALAMA 5 İŞÇİMİZİ KAYBEDİYORUZ

SOKAK CANLILARININ YAŞAMI KORUNMALI TOPLUMUN GÜVENLİĞİ DE SAĞLANMALI

YÜREĞR’DE “KENT KONSEYİ” KURULDU

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONU SARA’DAN OYA TEKİN’E ALTIN MADALYA SÖZÜ

YÜREĞİR’DE ‘CAN DOSTLAR’ İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ