YÜREĞİR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU İSMAİL BAŞKAN'A EMANET

İsmail Başkan Adana'nın evladıdır. Bu kentin yetiştirdiği güçlü bir kalemdir. 45 yıldır gazetecilik yapıyor.

İsmail Başkan'ı kime ve nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Adım gibi eminim ki bu kentte yaşayanlar İsmail Başkan'ı Düzgün Coşkun'dan daha iyi tanır ve bilir. Onun içindir ki benim yazacağım fazla bir şey yok aslında.

***

İsmail Başkan Adana'nın evladıdır. Bu kentin yetiştirdiği güçlü bir kalemdir. 45 yıldır gazetecilik yapıyor. Ekmeğini gazetecilik yaparak kazanıyor. Dürüst, cesur ve yetenekli bir gazetecidir. Yazdıklarının arkasında dik durmayı bilen bir karaktere sahiptir.

***

Yalan bilmez. Yalan konuşanı da sevmez. İnsanın yüzüne, gözlerinin içine bakarak konuşmayı sever. Meslek ettiğine bağlı, saygılı yerini ve konumunu bilen bir ruha sahiptir. Ne söyleyeceğini evelemeden gevelemeden açıkça ifade eder. Meslektaşları ile ilgili olumsuz şeyler konuşmaz. Konuşana da itibar etmez. Gazetecilik mesleği neyi gerektiriyorsa öyle davranır.

***

"Ahbap-çavuş" ilişkilerinden hoşlanmaz. Halkın çıkarına çalışır. Kentin ve Bölgenin sorunlarının çözümüne yönelik gösterdiği üstün gayret inkar götürmez. Samimiyetine güvenilir. İyi bir yol arkadaşıdır. Kimseyi yarı yolda bırakmaz. Sosyal bir insandır. Herkes ve her kesimle eşit uzaklıktadır. İnsanları kırmayı üzmeyi sevmez. Bir dosttan aradığınız tüm kriterler İsmail Başkan'dan fazlası vardır.

***

Geçmişte görev yaptığı yaygın gazete, televizyon ve kamu kurumlarını burada sayarak siz okurlarımın başını ağırtmak, fazla zamanlarını almak istemem. Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim: İsmail Başkan görev yaptığı her yerde başarı grafiğini hep yüksekte tutmayı başardı. Adından söz ettiren bir gazeteci oldu.

***

İsmail Başkan'ın haberciliği hiç tartışılmaz. Nitekim, gazetecilik doğruluk ve emek isteyen bir meslektir. İsmail Başkan emeğin yüce değer olduğu inancıyla sendikal hareketlerin önünde giden güçlü bir gazetecidir. Aynı zamanda cemiyet insanıdır.

***

İsmail Başkan üyesi olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin kurumsal kimligine her zaman sahip çıkar. Meslektaşları tarafından sevilen, sayılan, itibar gören bir insandır.

***

Bana göre, İsmail Başkan önce insan sonra gazetecidir. Gazetecilik yaşamının büyük bölümü de da sahada geçmiştir. Halkla birlikte halkın içinde olmayı önemsemiştir.

***

Güçlü kalem, meslek yaşamı boyunca ulusal ve yerel bazda onlarca başarı ödülü almıştır.

***

Bir süre önce Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından atandığı Adana İl Temsilciği görevini de başarıyla yürütmektedir.

***

Sürekli Basın Kartı sahibi değerli meslektaşım İsmail Başkan'ın Merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Sayın Ali Demirçalı tarafından Basın Danışmanlığına atanması camiamız tarafından memnuniyetle karşılandığını umut ediyorum.

***

İsmail Başkan bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da belediye ile halk, belediye ile gazeteciler arasında köprü işlevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Yüreğir Belediyesi ile kentte görev yapan gazeteciler arasındaki iletişimi daha rasyonel yürütebilecegi rahatlıkla söylenebilir.

***

Son söz: Yüreğir Belediyesi Basın Bürosu bundan böyle İsmail Başkan'a emanet. Kıymetli meslektaşımı içtenlikle kutluyorum. Yolu açık, başarıları daim olsun.


Düzgün COŞKUN

2.10.2024 00:07:00

YAZARLAR


Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI

Ç.Ü YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDAN YENİ AB PROJESİ

GÜRER: TARLADAN MARKETE FİYAT 3 KAT ARTIYOR

DEMİRÇALI ÇUKUROVA GİAD’IN KONUĞU

DEMİRÇALI VE EMEKLİLERLE BULUŞTU

SEYHAN’DA PARKLAR, SİYLE KADINLARA EMANET

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON

TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DESTEK

ADANALI DAĞCILAR ZİRVE TANIMIYOR

“MANİA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR DEDİKLERİ ŞAKİRPAŞA’DA TEKNOFEST UÇAKLARI UÇUYOR”

ADANA’DAKİ TURNUVAYA 500 TENİSÇİ KATILIYOR

TBMM KÜRSÜSÜNE PAMUKLA ÇIKTI

YÜREĞİR BELEDİYESİ WHATSAPP İLETİŞİM HATTI KURULDU